Home Wonen Een klein huis groter laten lijken? 8 tips

Een klein huis groter laten lijken? 8 tips

Door Marieke
Een kleine ruimte groter laten lijken

Wat ben je bij met je eerste eigen huis! Een schattig, klein appartementje waarvan jij beslist een gezellig thuis wilt maken. Een klein huis is lastiger in te richten dan een wat groter huis. In dit artikel geven wij je een aantal tips waarmee jij jouw huis groter doet laten lijken en waarmee je een gezellige en warme sfeer kunt creëren. Zo wordt jouw huis al snel een thuis!

Tip 1: Kies voor een licht vloer

Met de juiste vloer kun je ervoor zorgen dat de ruimte groter lijkt. Kies voor een lichtere, gladde vloer, bijvoorbeeld PVC of laminaat in een lichte kleur. Een donkere vloer of tapijt laten je ruimte minder groot lijken. Leg de vloer waar mogelijk door in meerdere kamers. Hiermee creëer je een eenheid en het zorgt voor een optisch grotere ruimte.

Tip 2: Weinig meubels

In een kleine ruimte kun je beter kiezen voor één wat grotere meubelstuk, bijvoorbeeld een hoekbank, dan verschillende kleine meubels. Maak je gebruik van kleine meubels, dan wordt de ruimte al snel vol en rommelig. Met een wat groter statement meubelstuk oogt je ruimte groter en creëer je meer eenheid.

Tip 3: Voetjes van de vloer

Als je een keuze maakt voor een bank of een tafel, kies dan bij voorkeur een meubelstuk op poten. Hierdoor lijkt het alsof de meubels ‘zweven’ waardoor je optisch meer ruimte creëert. Meubelstukken zonder poten lijken massiever waardoor de kamer voller lijkt.

Tip 4: Multifunctionele meubels

Slim omgaan met de ruimte is het toverwoord. Er zijn diverse meubelstukken met handige opbergers. Denk eens aan een krukje waar je op kan zitten als er visite komt, maar op andere momenten ook als bijzettafeltje gebruikt kan worden. Of wat dacht je van een salontafel met laatje waarin je wat spulletjes kunt opbergen. Een andere mogelijkheid is een poef waarvan je de bovenkant kunt openen zodat je extra bergruimte hebt voor bijvoorbeeld je tijdschriften.

Tip 5: Lichte kleuren

Een lichte vloer laat de ruimte groter lijken, maar ook lichte muren zorgen ervoor dat de ruimte groter oogt. Wil je toch meer kleur? Kies dan voor een korter stukje muur waarin je een accentkleur aanbrengt. Deze accentkleur voer je ook door in je schilderijen aan de muur of de accessoires in je huiskamer.

Lees ook: Vul je huis met warmte – en stijl!

Zo laat je een klein huis groter lijken

Tip 6: Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Hang in plaats van een schilderij een prachtige spiegel aan de muur. Een spiegel laat de ruimte door de spiegeling groter lijken. Overweeg ook goed wat je aan de muur wilt hangen. Je kunt beter één groter schilderij ophangen, dan tig kleintjes bij elkaar. En denk bij de keuze voor een schilderij ook aan de accentkleur.

Tip 7: Zorg voor zoveel mogelijk daglicht

Gordijnen zorgen voor privacy in je huis. Maar let wel op de keuze voor gordijnen. Je kunt beter dunne en lichte gordijnen kiezen die ook wat licht doorlaten, dan zware, donkere gordijnen. Kies bijvoorbeeld voor gordijnen van in-between stof. Ook luxaflex, plissegordijnen of rolgordijnen zijn wat minder aanwezig in je huis.

Tip 8: Grotere accessoires in plaats van kleinere

Je kunt heel veel kleinere bloempotten bij elkaar zetten, maar ook een wat grotere. En dat laatste kun je beter doen, ook met alle andere accessoires. Less = more in een kleine ruimte. Net zoals je meubelstukken kun je veel beter voor enkele grotere accessoires kiezen dan voor een heleboel kleintjes.

Hoe zorg jij ervoor dat je een kleine ruimte groter laat lijken?

Lees ook: Waarom kiezen voor behang op de muur
Lees ook: Laminaatvloer onderhouden; zo doe je dat!

Related Posts