Home Klustips Klussen aan de schuur

Klussen aan de schuur

Door bouwsuper

Hoewel de schuur niet de meest essentiële ruimte van je woning is, zal je hier regelmatig bezig zijn met het uitvoeren van kleine klusjes, het opbergen van de tuinspullen, enzovoorts. Reden genoeg om voldoende aandacht te besteden aan de indeling van je schuur. Hierbij speelt een effectief gebruik van de beschikbare ruimte een belangrijke rol. Klussen aan de schuur komen in verschillende soorten voor, denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een wasbak, het maken van een zolder in de schuur, het installeren van aansluitpunten voor de verlichting of stopcontacten, enzovoorts. Bij het uitvoeren van klussen aan de schuur kan de hulp van een vakman wellicht gewenst zijn. Naar welk type vakman ben jij op zoek?

Hulp van loodgieters in de schuur

Een type vakman die goed van pas kan komen bij het uitvoeren van werkzaamheden aan de schuur is een loodgieter. Een loodgieter kan je onder meer helpen bij het plaatsen van een wasbak in de schuur, bijvoorbeeld voor het wassen van je handen na het uitvoeren van werkzaamheden. Voordat een wasbak geplaatst kan worden, moeten de benodigde waterleidingen aangelegd worden. Het aanleggen van waterleidingen is ook noodzakelijk als je aan de buitenzijde van de schuur een kraantje wilt bevestigen. Dit is handig bij het besproeien van de planten of het gazon in de zomer.

Tip: vergeet in de winter niet de buitenkraan af te sluiten! Zo voorkom je dat het leidingwater bevriest, waarbij de leidingen kunnen springen. Dit wil je vanzelfsprekend zo goed mogelijk voorkomen, omdat het vervangen van kapotte leidingen veel tijd kost.

Elektricien inschakelen voor klussen aan de schuur

Naast de hulp van een loodgieter kan ook de hulp van een elektricien gewenst zijn. Een elektricien kan je helpen bij het installeren van aansluitpunten voor de verlichting en stopcontacten. Ook kan een elektricien verlichting aan het plafond bevestigen in de schuur, elektriciteitskabels tussen muren laten lopen, de meterkast in huis uitbreiden met een extra groep voor de garage, enzovoorts. Het is belangrijk dat dergelijke klussen op de juiste wijze worden uitgevoerd om complicaties te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een kortsluiting met bijbehorende stroomstoring! In het ergste geval kan een kortsluiting zelfs voor een brand in de schuur zorgen.

Tot slot kan ook de hulp van een allround timmerman wenselijk zijn. Een allround timmerman kan je helpen bij het ophangen van voorwerpen, het maken van een extra verdieping in de schuur, het bedekken van je dak met dakpannen of ander materiaal, enzovoorts.

Bron: loodgietersaalst.be

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.