Home Klustips Een regenpijp laten plaatsen

Een regenpijp laten plaatsen

Door bouwsuper

Bij de nieuw-, aan- of verbouw van je huis kun je er bijna niet aan ontkomen: het plaatsen van regenpijpen aan de zijkant van je huis. Een regenpijp is essentieel bij het afvoeren van het regenwater wat zeker in de herfst vaak met bakken uit de hemel komt. Wanneer je geen regenpijp zou hebben, zou het regenwater via de muren naar beneden stromen. Hierbij trekt een deel van het vocht in de muur, met alle gevolgen van dien. Naarmate er meer vocht via de muren naar beneden stroomt, zal het vocht steeds dieper in de muur trekken. Aan de binnenzijde van je woning zie je dit aan de schimmelplekken die hierbij op de muren ontstaan. Reden genoeg om tijdig te zorgen voor het plaatsen van de regenpijpen bij een nieuw- of aanbouw van je woning. Een loodgieter kan je hierbij helpen, omdat het plaatsen van regenpijpen niet altijd even eenvoudig is.

Een regenpijp op de afvoer aansluiten

Het aansluiten van de regenpijp gebeurt op twee plekken: aan de onderzijde wordt de regenpijp op de afvoer aangesloten, aan de bovenzijde koppelt een loodgieter de regenpijp aan de goten langs het dak van je woning. Vaak worden zowel de goten, als de regenpijp door een loodgieter geplaatst, omdat veel mensen dit in dezelfde stijl willen hebben. De loodgieter kan in zo’n geval beide producten bij vaste leveranciers bestellen, zodat er geen kleurverschil ontstaat tussen een goot en regenpijp. Ook een aannemer kan deze producten voor je bestellen, zodat de loodgieter ze enkel nog hoeft te bevestigen.

Om de regenpijp op de afvoer aan te kunnen sluiten hoeft vaak niet gegraven te worden, omdat de aannemer een deel van de afvoer open zal laten. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal de loodgieter wel een deel van de grond weg moeten graven om de regenpijp aan te kunnen sluiten.

Zorg voor onderhoud aan de regenpijp

Net als de afvoer van een toilet of gootsteen, kan ook de afvoer onder de regenpijp verstopt raken door de tijd heen. Als gevolg van een verstopte afvoer zal de regenpijp overstromen en zal het vocht via de muren naar beneden stromen. Hierbij trekt een deel van het vocht in de muur, met alle gevolgen van dien. Voorkom dit door de afvoer onder de regenpijp regelmatig door een loodgieter door te laten spuiten. Ook is het raadzaam om een bladvanger over een regenpijp te plaatsen, zodat er geen restafval in de afvoer terechtkomt.

Direct een regenpijp laten plaatsen? Een loodgieter inschakelen kan via verschillende websites.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.