Home RuimteTuin Jacuzzi gebruiken in de winter: het kan met deze tips!

Jacuzzi gebruiken in de winter: het kan met deze tips!

Door Joanne

Een jacuzzi is heerlijk in het voorjaar en de herfst. Maar ook tijdens de koude winterdagen kun je er optimaal van genieten! In dit seizoen heeft het bad alleen wat extra onderhoud nodig. Met de tips uit dit artikel kun je in de winter zorgeloos blijven genieten van de jacuzzi.

Tip 1. Laat de jacuzzi niet leeglopen in de winter

Het is belangrijk om een jacuzzi in de winter niet leeg te laten lopen. Bij een lege jacuzzi is het risico op bevroren leidingen namelijk heel groot. Het kan lekkages, barsten en andere vormen van schade als gevolg hebben. Dat is natuurlijk zonde!

Tip 2. Controleer het waterniveau regelmatig

Ook een laag waterniveau kan de jacuzzi beschadigen. Controleer daarom regelmatig het waterniveau en breng het eventueel weer op peil. Zo kun je schade door bevriezing eenvoudig voorkomen.

Tip 3. Houd het water en de filters schoon

Zelfs als je in de winter maar weinig gebruik maakt van de jacuzzi, is het noodzakelijk om het water en de filters regelmatig schoon te maken. Als je hier te lang mee wacht, kan al het vuil zich ophopen. Verstopte, vuile filters kunnen er uiteindelijk voor zorgen dat de jacuzzi niet goed meer opwarmt. Maak daarom een handig schoonmaakschema voor jezelf om alles goed bij te houden.

Tip 4. Dek de jacuzzi af met een cover

Dek de jacuzzi in de winter altijd af met een goede cover. Dit zorgt ervoor dat er geen vuil in het water komt. Daarnaast heeft een jacuzzi cover een isolerende werking. Het water blijft hierdoor altijd op de juiste temperatuur. Kijk vooral eens op de website van Bubbelkoning. Hier kun je niet alleen jacuzzi’s kopen, maar ook afdekcovers en andere accessoires.

Tip 5. Zet de jets op een lagere stand

De krachtige stralen van de jets laten de temperatuur van het water dalen. We raden daarom aan om de jets in de winter op een lagere stand te zetten. Niemand wil na een paar minuten al in een afgekoelde jacuzzi zitten – zeker niet in de winter!

Tip 6. Zorg eventueel voor warmte en beschutting

Je kunt de jacuzzi ervaring in de winter nog aangenamer maken met een aantal toevoegingen. Zorg bijvoorbeeld voor beschutting zodat de plek uit de wind komt te staan. Zo’n koude bries op het hoofd kan namelijk erg onprettig zijn. Je kunt er ook voor kiezen om warmtelampen of een heater bij de jacuzzi te zetten. Hierdoor is het net wat minder fris als je uit het heerlijke warme water moet stappen.

Lees ook: 6 tips voor een gezellige en sfeervolle wintertuin

Related Posts