Home Wonen Wat is een inboedelverzekering en waarom is het verstandig?

Wat is een inboedelverzekering en waarom is het verstandig?

Door Joanne

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. Vraag je je af waarom? In het onderstaande artikel leggen we exact uit wat het inhoudt en wat je aan zo’n verzekering hebt. Ook delen we hoe je snel en eenvoudig de premie kunt berekenen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Wat is een inboedelverzekering?

Laten we bij het begin beginnen: wat is een inboedelverzekering nou precies? Simpel gezegd is het een verzekering voor de spullen in je huis, schuur en garage. Onder inboedel vallen alle spullen die je kunt verplaatsen zonder iets te slopen. Denk aan meubels en apparatuur. Een keuken kun je daarentegen niet zomaar meenemen. Het is onderdeel van je woning en valt daarom niet onder de inboedel. Wil je het huis en de bijbehorende onderdelen ook verzekeren? Dan moet je kijken naar een zogenaamde opstalverzekering. Opstal- en inboedelverzekeringen zijn beide woonverzekeringen en eventueel met elkaar te combineren. Als je een woning of appartement huurt, heb je geen opstalverzekering nodig. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de verhuurder/eigenaar van het pand.

Wat dekt een inboedelverzekering?

Als je een inboedelverzekering afsluit, ben je verzekerd voor verschillende soorten schade. Denk aan waterschade door een leidingbreuk, problemen door storm of hevige regenval, schade door een omgevallen boom en brand-, blus- en rookschade. Daarnaast ben je verzekerd voor inbraak en diefstal. Tijdens de wintermaanden en feestdagen zijn inbrekers nog actiever. Het is daarom aan te raden om voor deze periode de verzekering af te sluiten én de nodige maatregelen te treffen. Ook handig om te weten: Als je kiest voor een inboedelverzekering van Allianz Direct, is ook de inboedel van een uitwonend studerend kind gratis meeverzekerd tot maar liefst €5000.

Inboedelverzekering met Allrisk dekking

Voor nog meer zekerheid kies je voor een inboedelverzekering met aanvullende Allrisk dekking. Deze verzekering dekt alle hierboven genoemde punten plus schade die door jou zelf is veroorzaakt. Bijvoorbeeld wanneer je per ongeluk iets waardevols omstoot of een kop koffie over de laptop laat vallen.

Inboedelverzekering berekenen

Ben je overtuigd en wil je graag een inboedelverzekering afsluiten? Bereken dan de premie om een goede inschatting te krijgen van de kosten. Via de website van Allianz Direct kun je heel eenvoudig in 20 seconden de premie van je inboedelverzekering berekenen. Je hoeft alleen maar wat gegevens in te voeren. Deze berekening is ook handig als je al een andere inboedelverzekering hebt. Wie weet kun je met een overstap flink wat geld besparen. Daar worden we toch allemaal blij van?

Related Posts