Home Klustips Inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging

Door bouwsuper

Inbraakbeveiliging
Inbrekers zijn vaker dichterbij dan je denkt. Ze werken het liefst in een voor hun bekende omgeving zodat ze makkelijk door brandgangen en nabijgelegen erven het hazenpad kunnen kiezen. Nacht of dag maakt ze niet zo veel uit. Overdag is het zelfs vaak makkelijker. Hoeveel van ons sluiten immers de achterdeur of ramen volledig af wanneer we aan de voorzijde van de woning op straat of om een kleine boodschap zijn?

Inbraakwerende maatregelen
Om het de inbreker zo moeilijk mogelijk te maken heb je natuurlijk goede sloten, camera’s of een elektrische alarminstallatie geënstalleerd. Maak er ook gebruik van. Volgens bevindingen van de politie komt het regelmatig voor dat de inbraak heeft plaats kunnen vinden doordat een alarm niet in werking is gesteld of een detectie zonder gevolgen bleef.

Voor bedrijfspanden en dan met name voor vitrines waar waardevolle goederen geëtaleerd worden is een extra bouwkundige maatregel als inbraakwerende beglazing ook geen overbodige luxe. Een dief komt niet alleen stilletjes via de achterdeur, ook voor ramkraken schrikken ze niet terug. Het gelaagde glas is verbonden met een versterkende folie die directe toegang behoorlijk verhindert. NovoPlast Kunststoffen kan u hierbij helpen.

Nodig het inbrekersgilde niet uit
Naast de inbraakwerende maatregelen zijn ook het opruimen van hulpstukken zoals ladders en materialen om te wrikken of te breken zaken waarbij we stil moeten staan. Net als het op een zichtbare plaats laten hangen of liggen van sleutels, het niet verlichten van ramen en deuren en hoge struiken maken het eventuele ongenode gasten wel erg makkelijk.

Related Posts