Home Industrie Het belang van goede werkkleding

Het belang van goede werkkleding

Door bouwsuper
Het belang van goede werkkleding

In de bouw is het wettelijk verplicht om de juiste werkkleding te dragen, maar ook tijdens het klussen is het aan te raden de juiste spullen aan te schaffen. Het is niet alleen veiliger voor jezelf, maar passende werkkleding geeft ook een stuk meer comfort. Waarom goede werkkleding voor zowel de professional als hobby klusser van belang is lees je hier.

Professionele werkkleding wordt getest

Professionele werkkleding wordt, voordat het wordt verkocht, getest onder uiteenlopende omstandigheden. Zo wordt bij Mascot Workwear, kleding voor service, transport en industrie, onder andere getest op de werking van brandvertragende stoffen en goede zichtbaarheid.

Hierdoor is duidelijk wat de limieten zijn en of deze voldoen aan de vereiste kwaliteitseisen. Zo weet je met goede werkkleding dat je een hoge kwaliteit kunt verwachten die zoveel mogelijk beschermt tegen allerlei invloeden en risico’s op de werkvloer.

Of je nu zoekt naar een kledingstuk die beschermt tegen een extra koude omgeving, zorgt voor hoge zichtbaarheid of bescherming biedt tegen chemicaliën. Voor ieder beroep of branche gelden verschillende veiligheidsvoorschriften waar professionele werkkleding aan moet voldoen. Hierdoor is er een ruime keuze op de markt.

Veiligheid en comfort staat voorop

Veiligheid en comfort staat voorop

Comfort hoeft absoluut niet ten koste te gaan van veiligheid. Voor ultiem comfort bevatten veel moderne merken van werk- en veiligheidskleding veelal stretch stoffen. Kleding waarin je de hele dag moet werken moet vooral ook lekker zitten.

Professionele workwear biedt veelal ergonomische pasvormen om veilig en comfortabel aan de slag te gaan. Door een juiste pasvorm en fijne stretch stof zul je geen belemmeringen meer ervaren van de kleding. Hierdoor kun je altijd met voldoende bewegingsvrijheid aan de slag kunt.

Professionaliteit van herkenbare werkkleding

Wanneer je als werknemer in herkenbare bedrijfskleding loopt zorgt dit ook voor een professioneel voorkomen. Deze professionele uitstraling staat ook in verband met goede kwaliteit van jouw outfit. Niemand zit te wachten op een polo of werkbroek die na een aantal keer al verwassen is.

Daarbij kun je bij veel leveranciers profiteren van een bedruk- en borduurservice voor een naam of bedrijfslogo. Hiermee word je altijd herkend als professional en kun je bij iedere klus goed voor de dag verschijnen.

Een passend exemplaar voor iedere klus

Naast de veiligheid, comfort en professionaliteit biedt goede werkkleding een hoop praktische voordelen. Zo worden de kledingstukken ontwikkeld met fijne extra’s om prettig en efficiënt te werk te gaan.

Bijna alle professionele werkkleding wordt ontworpen met handige zakjes en slimme functionaliteiten om het werk zo comfortabel mogelijk te maken. De professionals weten als geen ander wat handig is op de werkvloer, dit zie je terug in de kleding. Zo bevat de hoog gewaardeerde MASCOT werkbroek voldoende zakken om spullen op te bergen, extra bescherming bij de knieën en een fijne stretch stof voor volop bewegingsvrijheid. Met de juiste werkkleding kan je iedere klus aan!

Related Posts