Home Klustips Het aansluiten van Philips Hue, hoe werkt dit?

Het aansluiten van Philips Hue, hoe werkt dit?

Door bouwsuper

Philips Hue is een draadloos verlichtingssysteem dat enkele maanden geleden geïntroduceerd werd door Philips en sinds de introductie al door vele consumenten is aangeschaft. De reden dat Philips Hue zo goed verkocht wordt, heeft te maken met het feit dat het aanschaffen van Philips Hue vele voordelen met zich meebrengt. Zo kun je de Hue lampen niet alleen in- en uitschakelen zonder naar de lichtknop te lopen, maar brengt het verlichtingssysteem ook vele mogelijkheden met zich mee als het gaat om de kleur van lampen en de sfeer van verlichting. Heb jij Hue gekocht en ben je benieuwd hoe je deze lampen moet installeren? Lampenonline.com vertelt in dit artikel welke stappen je moet volgen om Hue te installeren en je hebt jouw nieuwe verlichtingssysteem in een mum van tijd volledig werkend.

Philips Hue installeren: stappenplan

Als je een startpakket van Philips Hue hebt gekocht, vind je een bridge en een aantal lampen in het pakket. Volg je de volgende stappen, dan heb je de inhoud van het pakket in een mum van tijd geïnstalleerd.

Stap 1:

Sluit de bridge aan op het stopcontact en koppel de bridge met de ethernet kabel die bij het startpakket zit. Je gebruikt de kabel vervolgens om de bridge aan je router of modem te koppelen.

Stap 2:

Als je losse peertjes in het startpakket hebt, kun je deze peertjes in bestaande armaturen draaien. Heb je een startpakket met een andere lamp aangeschaft, dan moet je deze lamp eerst aansluiten op de netstroom.

Stap 3:

Zet de app van Philips Hue op je telefoon of tablet en start de applicatie op. Zonder de applicatie kun je de Hue lampen niet bedienen, dus deze app is noodzakelijk.

Stap 4:

Druk op de knop van de bridge. Als je dit hebt gedaan, zoekt de bridge contact met de app. Vervolgens kun je jouw Hue lampen een naam geven en is de installatie voltooid.

Als je de lampen geïnstalleerd hebt, kun je de applicatie gebruiken om de verschillende lampen van het pakket te bedienen. Je kunt de app op verschillende devices zetten, dus het is ook mogelijk om zowel een smartphone als een tablet te gebruiken om de lichten te bedienen.

Philips Hue installeren: het is zo gebeurd

Het installeren van Philips Hue is niet moeilijk en het is zo gebeurd. Lukt het toch niet om de lampen te installeren? Dan kun je contact opnemen met Philips om ondersteuning te krijgen bij het installeren van de lampen. Op het internet zijn ook filmpjes te vinden van mensen die voordoen hoe je de lampen moet installeren, dus je kunt deze online video’s ook kijken om meer inzicht te krijgen in het proces.

Lees ook: De voor- en nadelen van een slimme deurbel
Lees ook: 5 slimme investeringen in je huis

Related Posts

1 Reactie

Sander 18 november 2018 - 10:15

Handig artikel om je Hue lampen te installeren!

Soms kan het gebeuren dat de Hue app de lampen of de accessoires niet vind. Je moet dan het product handmatig toevoegen door de serie nummer in te vullen.

Daarbij moet je ook rekening houden dat de lampen niet te ver van de Hue Bridge geplaatst worden, maximaal 12 meter, om optimale verbinding te houden.

Het is trouwens ook mogelijk om de Hue lampen te gebruiken zonder de Hue Bridge. Je bent dan wel de Hue Dimmer nodig maar hebt dan lang niet zoveel mogelijkheden dan wanneer je de lampen bedient met de Hue app.

Succes allemaal!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.