Home Wonen De voor- en nadelen van een slimme deurbel

De voor- en nadelen van een slimme deurbel

Door Marieke
Slimme deurbel

We kunnen er niet omheen, je huis slim maken is een opkomende trend. Zo kun je bijvoorbeeld automatisch je zonnescherm laten zakken met een druk op je smartphone en dat terwijl je op je werk bent. Of wat dacht je van een slimme deurslot? De Smart Lock maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat de postbezorger het pakje in je gang kan zetten terwijl jij niet thuis bent. Naast de smart lock kun je ook gebruik maken van de slimme deurbel. En dat maakt jouw entree weer net ietsje slimmer. We zetten een aantal voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Wat is een slimme deurbel?

Een slimme deurbel maakt het mogelijk om jou direct in contact te brengen met je bezoeker, zonder dat je daarvoor naar de deur hoeft te lopen. Via je smartphone kun je zien wie er voor je deur staat, ook als je niet thuis bent. Ook kun je communiceren met elkaar via deze bel. En dat heeft zo een aantal voordelen.

Voordeel 1: Je ziet wie er voor de deur staat

Door de ingebouwde camera in de slimme deurbel, zie je altijd wie er voor de deur staat zodra er wordt aangebeld. Via een app op je smartphone kun je beelden bekijken. Ook als je niet thuis bent kun je zien wie er aanbelt. Dit heeft zo zijn voordelen. Je ziet daarmee zien of er ongewenste bezoekers voor je deur staan en kan dan kiezen of je al dan niet de deur open doet. Het is mogelijk om beelden op te slaan. Zo kun je altijd eerdere beelden terugkijken, mocht dat onverhoopt eens nodig zijn.

Een slimme bel kan een groot voordeel zijn voor mensen die slecht ter been zijn. Als je slecht ter been bent is een wandelingetje naar de deur niet altijd even makkelijk. Via beelden kun je zien of een wandeling naar de deur de moeite waard is of niet. Zo hoef je niet onnodig naar de deur te lopen voor belletjelellers of collectes die je niet wilt steunen.

Voordeel 2: Je kunt communiceren met je bezoeker

Een slimme deurbel bevat niet alleen een ingebouwde camera, ook een ingebouwde microfoon en luidspreker. Dit maakt het mogelijk dat je met elkaar kunt communiceren. Zo kun je je bezoeker laten weten dat je niet thuis bent en bijvoorbeeld de pakketbezorger laten weten dat het pakketje bij de buren afgeleverd mag worden. Als je ook in bezit ben van een slim deurslot, dan kan je de postbezorger laten weten dat het pakje in de gang gezet mag worden.

Lees ook: 5 redenen om een Smart Lock aan te schaffen

Voordeel 3: Je huis is beter beveiligd met een smart deurbel

Met een slimme deurbel heb je meteen ook een beveiligingscamera. Op deze camera kun je bewegingsdetectie instellen en beelden kunnen automatisch worden opgenomen. Daarmee kunnen ook ongewenste bezoekers worden vastgelegd die niet van plan zijn om aan te bellen, maar die liever op een andere manier bij je in huis komen. Daarmee levert de slimme deurbel meteen een extra stukje beveiliging op.

Nadeel 1: Een hogere prijs

Oke, voor een slimme deurbel krijg je heel wat meer dan bij een gewone deurbel. Je vergelijkt daarmee een beetje appels met peren. Een slimme deurbel heeft een hogere aanschafprijs, wat natuurlijk logisch is. Voor jou is het de keuze of je deze hogere prijs kunt betalen en of de voordelen opwegen tegen deze hogere prijs.

Nadeel 2: Installatie van de smart deurbel kan lastig zijn

Over het algemeen is het installeren van een slimme deurbel niet zo moeilijk. Maar dat is helaas niet altijd zo. Voor een deurbel met bedrading heb je de juiste stroomtoevoer nodig. Nu is dat allemaal wel redelijk eenvoudig en goedkoop op te lossen. Als je minder verstand hebt van bedrading enzo, dan kun je de deurbel beter door een professionele installateur laten installeren. Je kunt ook voor een slimme deurbel op batterijen kiezen.

Nadeel 3: Geluid wordt niet altijd meegeleverd

De gong wordt niet altijd meegeleverd bij een slimme deurbel. Wil je de bel toch in huis horen rinkelen? Dan is daar wel een oplossing voor. De meeste fabrikanten bieden een losse ontvangen, die het geluid produceert, aan en kun je los bijbestellen.

Related Posts