Home Klustips Een vakantiehuis opknappen: 4 praktische tips

Een vakantiehuis opknappen: 4 praktische tips

Door bouwsuper
Vakantiehuis opknappen

Het is voor velen een droom die uitkomt: een vakantiehuis in het buitenland. Het brengt dan ook vele voordelen met zich mee. Je hoeft niet langer op zoek naar een leuke vakantiebestemming, je weet precies waar je aan toe bent en je zal nooit meer teleurgesteld zijn met de kwaliteit van je verblijf of de omgeving. Een vakantiehuis huren of kopen, betekent dat je letterlijk een tweede thuis creëert. Maar hoe zorg je er nu voor dat ook deze woning bij jou en je gezin past? Welke stappen moet je ondernemen om deze woning op te knappen? Je leest het hier.

1. Houd rekening met de omgeving

Je bent in een ander land, en dit betekent dat er andere regels, wetten en afspraken gelden. Waar de klusser in Nederland veelal 5 minuten voor werktijd klaar staat, kan het in het buitenland zomaar eens zijn dat het normaal is om minimaal een uur te laat te komen. Houd hier rekening mee om irritaties te voorkomen, en blijf respect hebben voor de lokale cultuur. Ook de wetten en regelgeving zijn belangrijk; doe vooraf goed onderzoek om te kijken welke vergunningen er nodig zijn en welke zaken wel en niet toegestaan zijn.

2. Vergelijk klussers en aannemers

Besluit je een lokale professional in te schakelen om je te helpen met de klus? Doe dan vooraf eerst voldoende onderzoek. Vergelijk lokale klussers en aannemers en ga op zoek naar referenties of ervaringsverhalen. Zo kun je vooraf beter inschatten met wat voor persoon je in zee gaat en kun je irritaties en frustraties zoveel mogelijk voorkomen.

3. Weet wat je wilt

Begin nooit aan een opknap klus zonder precies te weten welke doelen je hiermee wilt behalen. Wil je de woning meer sfeer geven, dan kun je bijvoorbeeld met een spanplafond werken om de ruimtes wat kleiner en warmer aan te laten voelen. Wil je juist meer openheid in de woning, ga dan aan de slag met het creëren van opslagruimte. Iedere wens heeft zo zijn eigen oplossing. Weet wat je wilt en zoek naar oplossingen die jouw wens vervullen.

4. Waar haal je de materialen?

Nu kun je natuurlijk je eigen gereedschap meenemen, maar wat als je grotere materialen nodig hebt? Het is erg handig om te weten wat je waar kunt halen; is het bijvoorbeeld mogelijk om lokaal een steiger te huren, of is het beter om er zelf een te kopen? Vergeet ook niet dat veel materialen in andere landen goedkoper zijn – je kan dus ook in het buitenland bestellen, en vervolgens laten bezorgen.

Related Posts