Home Klustips 3 redenen om een steiger te huren

3 redenen om een steiger te huren

Door bouwsuper
Steiger huren

Er staat een renovatie op de planning of misschien zit er wel een grote verbouwing aan te komen. Een moment waarop de standaard gereedschappen vaak niet voldoende zijn om de klus te kunnen klaren. Het moment waarop je de hulp inschakelt van grotere, professionele en hierdoor vaak ook duurdere apparatuur. Grote kans dat je ergens tijdens deze verbouwing of renovatie een steiger nodig hebt. Maar moet je nu een nieuwe steiger kopen, of kun je beter gewoon een steiger huren? We geven je hier drie redenen waarom je die steiger beter gewoon kunt huren.

1. Bespaar jezelf wat kopzorgen over de kosten

Zo’n verbouwing of renovatie brengt natuurlijk al behoorlijk wat kosten met zich mee. Het kopen van een nieuwe steiger past waarschijnlijk niet binnen ieder budget. De uiteindelijke aankoop van een nieuwe steiger is natuurlijk erg duur. Daarnaast is de kans klein dat je de steiger meerdere malen gaat gebruiken. Een steiger huren brengt minder kopzorgen met zich mee. De steiger wordt gewoon aan huis geleverd, en na gebruik weer netjes teruggebracht naar de stalling.

2. Bespaar jezelf ook wat opslagruimte

Want stel je koopt een steiger, waar berg je die steiger uiteindelijk op, wanneer je deze niet meer nodig hebt? Misschien heb je een opslagruimte tot je beschikking, maar is deze opslagruimte dan wel groot genoeg om een hele bouwsteiger in kwijt te kunnen? En blijft er dan vervolgens nog wel genoeg ruimte over voor de andere materialen die je graag op zou bergen? Nog een reden waarom het beter is een steiger te huren. Je gebruikt de steiger zolang als je deze nodig hebt, en na gebruik wordt deze gewoon ergens anders opgeslagen. Uit het oog, uit het hart zullen we maar zeggen.

3. Veiligheid boven alles

Daarnaast brengt het kopen van een (eventueel zelfs tweedehands) steiger wat risico’s met zich mee. Hoe weet je dat deze steiger bouwtechnisch helemaal veilig is? Je bent waarschijnlijk geen professionele steiger klimmer en weet dus ook niet aan welke eisen de steiger moet voldoen. En het is toch wel zo makkelijk wanneer je weet dat je niet alleen soepel, maar ook veilig aan het werk kan gaan. Zo’n verbouwing of renovatie brengt al genoeg mogelijk gevaarlijke situaties met zich mee. Probeer je bijvoorbeeld een lekkend dak te voorkomen, dan is de kans natuurlijk groot dat je veel boven je macht aan het werk bent. Wel zo fijn als je een veilige steiger hebt.

Related Posts