Home Klustips 4 tips om een lekkend dak te voorkomen

4 tips om een lekkend dak te voorkomen

Door bouwsuper
lekkend dak voorkomen

Een lekkage in het dak kan een ware doorn in het oog zijn. Behalve het feit dat je emmertjes door het huis mag gaan plaatsen, loop je ook nog eens kans op flinke beschadigingen. Je kunt een lekkend dak dan ook maar beter proberen te voorkomen. Met deze tips loop je de meeste kant om een mogelijk lekkage te voorkomen.

1. Dak inspectie

Laat een aantal keer per jaar het dak goed controleren door een inspecteur of professionele dakdekker. Deze kijkt of de dakpannen allemaal nog goed liggen en er geen losse naden zijn. Door je daken regelmatig te laten controleren verklein je de kans op waterschade en lekkages. Ben je op zoek naar een dakdekker in de regio Eindhoven, Den Haag of Amsterdam? Neem dan eens de tijd om online op zoek te gaan naar de juiste specialist.

2. Onderhoud de bomen

Staan er veel bomen rondom de woning? Zorg dan dat deze goed onderhouden worden. Overhangende takken of andere mogelijke gevaren kunnen gemakkelijk vermeden worden. Door de bomen goed te onderhouden voorkom je eventuele schade tijdens wind en storm. Heb je grote bomen in de tuin en wordt het lastig ze zelf te onderhouden? Schakel dan de hulp in van een professioneel hoveniersbedrijf om deze klus voor je op te lossen. De eenmalige investering in een professional is namelijk minder duur dan een nieuw dak!

3. Houd de goot schoon

Bladeren en vuil verstoppen de dakgoten gemakkelijk. Verstopte dakgoten kunnen het vallende water minder effectief afvoeren en hierdoor voor lekkages zorgen. Door de goten regelmatig schoon te maken en te controleren zorg je ervoor dat het vallende water altijd gemakkelijk en veilig afgevoerd kan worden. Je kunt een verstopte dakgoot herkennen aan een grote hoeveelheid muggen of vliegen in de goot; deze komen namelijk op het stilstaande water af. Maar ook een natte buitengevel of eventuele overstromingen kunnen duiden op een verstopte goot.

4. Vervang op tijd

Zijn de dakgoten van je woning al wat ouder en lijken ze aan vervanging toe te zijn? Wacht dan niet te lang met het vervangen. Ook dakgoten die continu opnieuw tot lekkages lijken te leiden kunnen het beste vervangen worden. Een overvloed aan scheuren en gaatjes maakt de goten namelijk minder bestand tegen zwaardere weersomstandigheden. Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen – een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarbij is de kans ook nog eens groot dat je de waarde van je woning wat verhoogt met de nieuwe goten!

 

Related Posts