Home Ruimte Een horecazaak inrichten: 6 tips

Een horecazaak inrichten: 6 tips

Door bouwsuper
horecazaak inrichten

Heb je een nieuwe horecazaak geopend of is je huidige zaak aan een nieuwe inrichting toe? In deze moeilijke tijden voor de horeca kan een nieuwe inrichting vaak veel goed doen. Daarnaast geeft het je natuurlijk ook de kans om het eens anders aan te pakken. Met deze tips pak je het zeker goed aan.

1. Definieer de functionaliteiten

Functionaliteit is in een horecazaak van groot belang. Werknemers moeten nu eenmaal goed en snel uit de voeten kunnen zonder elkaar hierbij in de weg te lopen. Te kleine of ingewikkelde werkruimten maken het lastig om kwaliteit te leveren en zorgen ervoor dat je werknemers minder lekker in hun vel zitten. Comfort is ook voor de horecawerknemer zeker belangrijk! Zorg dus dat alles zoveel mogelijk binnen handbereik is. Denk aan zaken als een koeltoonbank, glazen kasten en ruimte voor de benodigde aanvulling maar ook eventuele opbergmogelijkheden voor schoonmaakmiddelen en administratieve benodigdheden.

2. Kies een interieurstijl

Vervolgens ga je kijken welke interieurstijl het beste bij jouw onderneming en doelgroep past. Een Ierse pub heeft bijvoorbeeld baat bij een stoere interieurstijl, terwijl een koffiecafé weer meer baat heeft bij een wat hippere, lichte en moderne inrichting. Sta ook even stil bij de behoeften van je doelgroep. Zou je doelgroep liever in een donkere ruimte zitten, of is meer licht toch wel aangenaam?

3. Zoek bijpassende decoratie

Niets zo leuk als een horecazaak waar je iedere keer weer wat anders ziet. Of het nu ingelijste foto’s van de zaak en het personeel zijn, of juist toffe quotes of gekke krijtborden. Zoek decoratie die bij jouw horecazaak en doelgroep past. Een landelijke interieurstijl wordt bijvoorbeeld mooi aangevuld met een toffe dierenschedel, terwijl een industriële interieurstijl weer meer baat heeft bij bijvoorbeeld betonlook lampen.

4. Speel in op de trends

Nu heeft de horeca weinig met interieur design te maken, maar inspelen op de trends die zich in deze markt bevinden is wel slim. Je wilt natuurlijk dat jouw doelgroep zich thuis voelt in jouw horecazaak. Hoe voelen ze zich beter thuis dan wanneer de inrichting van de horecazaak meegaat met de huidige trends – en dus waarschijnlijk ook de inrichting van hun eigen woning? Wat dacht je bijvoorbeeld van een urban jungle op je terras, of stoere draadlampen boven de tafels in je restaurant?

5. Houd een kleurenschema aan

Het kan bij het inrichten gemakkelijk gebeuren dat je flink afwijkt van de originele kleuren van je concept. Probeer zo dicht mogelijk bij je kleurenschema te blijven om de inrichting er rustgevend uit te laten zien. Teveel gekke kleuren kunnen onrust creëren en maken het minder aangenaam als bezoeker om hier aanwezig te zijn.

 

Related Posts