Home Gereedschap Gereedschap: goedkoop is duurkoop

Gereedschap: goedkoop is duurkoop

Door bouwsuper
Goed gereedschap

Een goed begin is het halve werk, en dat zeggen ze niet voor niets. Zonder het juiste gereedschap wordt een klus een stuk moeilijker te klaren. Maar wat is dan het juiste gereedschap en voor welke klus heb je echte kwaliteits items nodig? Dat kun je op de volgende punten baseren:

1. De kwaliteit van een specifiek merk

Nu is er meer dan genoeg gereedschap beschikbaar van onbekende merken, en dit betekent niet altijd dat de kwaliteit van deze merken slecht is. Maar wil je zeker weten dat je de juiste tools hebt voor de klus, dan zijn er bepaalde merken waar je op kunt vertrouwen. Zo weet je dat tools van bijvoorbeeld Bosch of Makita gegarandeerd het eindresultaat geven dat ze beloven. Waarom? Grote merken zoals bovenstaande hebben een reputatie hoog te houden. Mochten hun tools verminderen in kwaliteit, dan wordt er gegarandeerd aan de bel getrokken. Resultaat? Een minder goede reputatie voor het merk, minder verkopen en dus minder winst. Maar hoe weet je nou welke merken een reputatie hoog hebben te houden? Merken met een hoge omzet hebben vaak voldoende budget om hun gereedschap te adverteren. Een klein, onbekend merk heeft geen geld voor grote reclamebudgetten; wat dus indirect betekent dat dit merk waarschijnlijk minder omzet per jaar, en dus minder tools verkoopt dan de andere merken.

2. De klus die je te klaren staat

Even een spijkertje in de muur slaan om een schilderij op te hangen hoeft niet perse met spijkers en een hamer van de hoogste kwaliteit. Maar wanneer je een renovatie, montage, installatie of verbouwing op de kalender hebt staan wordt de kwaliteit van je tools ineens een stuk belangrijker. Een goede, degelijke boormachine van hoge kwaliteit maakt de klus namelijk makkelijker te klaren dan een goedkoop, onbekend tweedehandsje. Mocht je geen zin of tijd hebben om de deur uit te gaan, dan is dat ook geen probleem. Je kan gereedschap namelijk ook gewoon online bestellen. Bestel het dan wel bij vertrouwde aanbieders zoals Mastertools.nl zodat je zeker weet dat je in ieder geval kwaliteit in huis haalt.

3. Het assortiment

Sommige merken specialiseren zich in een bepaalde gereedschap klasse zoals bijvoorbeeld elektrisch gereedschap zoals bijvoorbeeld de cirkelzaag. Deze specialisatie toont aan dat deze merken precies weten wat ze doen; het is niet voor niets dat ze een specifiek speelveld kiezen. Een merk met een breed assortiment hoeft daarentegen niet minder goed te zijn. Er zijn genoeg bekende merken die meerdere tools aanbieden – ieder van hoge kwaliteit. Maar een onbekend merk met een breed assortiment? Dat zou wel eens tot problemen tijdens het klussen kunnen leiden en de veiligheid in gevaar kunnen brengen.

 

 

Related Posts