Home materiaal Wat is een spanplafond?

Wat is een spanplafond?

Door bouwsuper
Spanplafond

Is er een groot renovatieproject gaande of is een beschadigd plafond aan een snelle opknapbeurt toe? Dan gebruik je een spanplafond. Niet alleen zorgt een spanplafond voor een feilloze afwerking, het scheelt je ook flink in tijd.

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is een kunststof doek dat door middel van een frame strak gespannen wordt. In principe zorgt dit spanplafond ervoor dat het plafond van de ruimte er als nieuw uitziet. Het soepele folie wordt op maat gemaakt en opgespannen onder het huidige plafond. Erg handig wanneer het huidige plafond wel een opknapbeurt kan gebruiken, of wanneer je gewoon op zoek bent naar een strakke afwerking. Het spanplafond wordt namelijk strak gespannen met behulp van onzichtbare profielen aan de muur.

De voordelen van een spanplafond

Naast tijdsbesparing brengt een spanplafond meer voordelen met zich mee. Zeker voor oudere woningen kan dit een ideale oplossing zijn; barsten of scheuren hoeven namelijk nooit meer weggewerkt te worden. Een spanplafond heeft weinig onderhoud nodig en zorgt er daarnaast natuurlijk voor dat de verfkwasten gewoon in de kast mogen blijven. Het geeft een egaal en vlak uitzicht. Een spanplafond woonkamer kan een kleine ruimte bijvoorbeeld groter laten lijken. Een strak, wit plafond oogt namelijk ruimtelijker dan een geverfd plafond met enkele barsten en scheuren erin. Ook niet onbelangrijk is het feit dat een spanplafond in tal van kleuren beschikbaar is. Zo kun je dus op veilige manier ook in een huurwoning voor een ander kleur plafond kiezen. Ook in het geval van een grote renovatie kan een spanplafond een uitkomst bieden. Zo hoeft er geen sloopwerk verricht te worden, maar kan het oude plafond gewoon opgeknapt worden middels een spanplafond.

Voordelen voor het interieur

Nu is een spanplafond natuurlijk hartstikke makkelijk en onderhoudsvriendelijk, maar daarnaast brengt het ook vele voordelen voor je interieur met zich mee. Zo kun je met verschillende vormen, kleuren en afmetingen een specifieke uitstraling aan je woning meegeven. Door bijvoorbeeld een aantal kleinere vierkanten op het plafond te spannen, geef je de ruimte een modern en creatief tintje. Ook zeker niet onbelangrijk is de mogelijkheid om plafondspots op een toffe manier weg te werken. Laat de spots bijvoorbeeld door het doek schijnen of laat ze vanachter het doek de muren verlichten. Deze spots moeten natuurlijk wel voor het aanbrengen van het spanplafond geplandt worden. Neem dus ook altijd even de tijd om alle mogelijkheden te bekijken en plannen te maken!

 

Related Posts