Home RuimteTuin DIY geboortebord – met stappenplan

DIY geboortebord – met stappenplan

Door Marieke
Geboortebord

Als je papa en mama bent geworden, dan wil je dat natuurlijk iedereen laten weten. De eerste die je belt zijn je ouders. Je familie, vrienden, (vage) kennissen, buren en collega’s stuur je een geboortekaartje. Slingers met ‘hoera een jongen’ of ‘hoera een meisje’ hang je voor het raam, zodat het voor iedereen die voorbijkomt zichtbaar is dat er een baby geboren is. En om nog meer op te vallen, plaats je geboortebord in de tuin. Een geboortebord kun je zelf maken van hout.

Als je eens op internet gaat snuffelen, dan kom je veel verschillende geboorteborden tegen. Aan jou de keuze wat je wilt en wat je het leukst vindt voor in jouw voortuin. In dit artikel beschrijven wij een stappenplan van een geboortebord die je heel eenvoudig zelf kunt maken.

Benodigdheden:

6 houten plankjes, van verschillende lengtes en breedtes. Eentje meer of minder kan ook.
Een houten paal
Diverse kleuren verf, geschikt voor buiten
Kwasten
Sjablonen van letters
Schroeven

Stappenplan geboortebord

Welke woorden komen erop?

Bedenk eerst de woorden die je op de houten plankjes wil schrijven.
Denk bijvoorbeeld aan de naam, geboortedatum, een jongen/een meisje, een zoon/een dochter, a boy/a girl, hoera, stoer, trots, welkom, geboren, lief. Maar je kunt ook figuurtjes op een latje schilderen zoals hartjes, sterretjes, een speen, voetjes, handjes, een pijl, vlindertjes, etc.

Op zoek naar plankjes

Ga op zoek naar houten plankjes, misschien heb je er nog wel in de schuur liggen. Of ga anders naar de bouwmarkt om houten plankjes te laten zagen. Ze hoeven niet allemaal even lang en even breed te zijn. Juist de verschillende lengtes en breedtes maakt het geboortebord speels.

Zaag een uiteinde van één of twee plankjes in een puntje zodat je een pijl krijgt. Schuur de plankjes.

Verven

Zoek in de bouwmarkt een stuk of 3 à 4 kleuren verf die jij mooi vindt en verf de planken in de verschillende kleuren. Je kunt er ook voor kiezen om een paar plankjes onbewerkt te laten. Kies wel verf die geschikt is voor buiten.
Verf de plankjes eventueel nog een keer als het nodig is.

Sjabloneren

Heb je sjablonen van de letters en de figuurtjes die je op de houten plankjes wilt? Eventueel is het ook mogelijk om letters uit te printen en dan de binnenkant van de letter uit te knippen. Maar sjablonen werkt natuurlijk het fijnst. Verf met behulp van de sjablonen de gewenste woorden en figuurtjes op de houten plankjes. Het is het leukst als je voor elke woord een ander lettertype gebruikt.

Afmaken

Is de verf droog, dan kun je de plankjes aan de lange lat bevestigen met schroeven. Je kunt de plankjes allemaal recht op de lat bevestigen, maar je kunt het ook scheef aan de lat bevestigen, zodat het wat speelser wordt.

Afwachten

En dan nu maar afwachten totdat de kleine zicht meldt! Dan pas kun je eindelijk het geboortebord in je tuin plaatsen en aan iedereen laten zien hoe trots jij op het zelfgemaakte geboortebord bent! En niet te vergeten; hoe megatrots jij op je zoon of dochter bent! Gefeliciteerd!

Nog veel meer mogelijkheden

Dit is een van de vele mogelijke geboorteborden die je in de tuin kunt plaatsen. Neem eens een kijkje op Pinterest en je ziet welke geboorteborden je in de tuin kunt plaatsen om iedereen te laten weten dat er een baby is geboren. Zo kun je ook een geboortebord van Nijntje zelf maken, of een geboortebord van een kinderwagen. Een geboortebord met ballonnen, Woezel & Pip of een fles behoort ook tot de mogelijkheden.

Hoe gaat jouw geboortebord eruit zien?

Related Posts