Home Klustips Dak vernieuwen

Dak vernieuwen

Door bouwsuper

Is uw dak beschadigd, verouderd of wilt u gewoon uw dak vernieuwen? Dan is dit artikel geschikt voor u. We leggen in dit artikel uit wat de mogelijkheden zijn om uw dak te vernieuwen.

Nieuw dak of vernieuwd dak?
U bent over het algemeen goedkoper uit als u uw bestaande dak laat vernieuwen in plaats van een compleet nieuw dak aan te schaffen. Het vernieuwen van een dak kan op verschillende manieren. U kunt de dakbedekking vernieuwen, uw dak voor een gedeelte vernieuwen en een overzetdak plaatsen.

Dak gedeeltelijk vervangen
Soms is het voldoende om het dak gedeeltelijk te vervangen. Het zou zonde zijn om een dak in zijn geheel te vernieuwen als er alleen een gedeelte beschadigd is. Als u uw dak slechts gedeeltelijk laat repareren bent u vaak relatief goedkoop uit en is de dakreparatie snel afgerond, vaak zelf binnen één dag.

Dakbedekking vernieuwen
Als uw dakconstructie voor een groot deel nog in een goede staat verkeerd kunt u ervoor kiezen om alleen de dakbedekking te vernieuwen. Als u voor deze optie kiest kunt u ook meteen een onderdak laten plaatsen en de constructie kan van buitenaf geïsoleerd worden. Tijdens het plaatsen van een nieuwe dakbedekking kunnen er ook dakkapellen of dakramen geplaatst worden.

Overzetdak plaatsen
Heeft u interesse in een snelle en goedkope dakrenovatie is het overzetdak een goede optie. Dit type dak vereist geen grote afbraakwerkzaamheden. Het overzetdak dat geplaatst kan worden bestaat meestal uit lichtmetalen platen die direct worden geplaatst op een bestaand dak. De metalen platen van het overzet dak zijn zo licht dat ze het dak niet extra belasten, u hoeft het dak dus niet extra te verstevigen.

Isolatie en luchtdichtheid
Bij het plaatsen van een nieuw dak raad ik u aan uzelf goed te laten informeren over de isolatie en luchtdichtheid. Het vernieuwen van een dak is namelijk een ideaal moment om het warmteverlies in je huis tegen te gaan. Een uitgelezen kans om te besparen op uw energiefactuur dus!

Related Posts