Home Klustips Een veilig uitzicht

Een veilig uitzicht

Door bouwsuper
balkon

balkonJe hebt graag een goed uitzicht over je omgeving. Tegelijkertijd besef je ook het belang van veiligheid. Als je uitzicht en veiligheid met elkaar wilt combineren, dan zie je met welk probleem ontwerpers en bouwers van balkons en balustrades in flats te kampen hebben.

Kijk eens hoe mooi!
Voor bewoners van een flat is het mooie uitzicht een van de pluspunten van hun woonplek. Zeker op een mooie dag kun je kilometers ver weg kijken over alle mooie dingen in je wijk, je dorp of je stad, of je nu op je balkon bent of in je kamer zit. Het licht van de zon valt via de balkondeur ruim je woonkamer in. Heerlijk licht, heerlijk ruim, heerlijk wonen.

Gevaren
Het uitzicht is dan wel mooi, maar het brengt ook een gevaar met zich mee. Je spullen kunnen gemakkelijk van zo’n balkon afvallen. Of erger nog: jijzelf of je kind. Met een stevig muurtje los je dat soort problemen op, liefst een beetje hoger, zodat je alle risico’s uit kunt sluiten. Daarmee zijn de gevaren weg, maar helaas je uitzicht ook.

Hekje
In plaats van het uitzichtloze muurtje wordt meestal gekozen voor een hekje met spijltjes. Dat voorkomt dat je er zelf gemakkelijk doorheen valt, en laat voldoende licht door om het gevoel van licht en ruimte te houden. Maar toch, er kunnen nog steeds spullen tussen de spijltjes doorvallen, met alle gevolgen van dien.

Extra veiligheid
Het balkon wordt een stuk veiliger met speciale balkonbeglazing van een lexan plaat. Het kunststof lexan is in verschillende maten van doorzicht leverbaar, eventueel in verschillende kleuren of met verschillende decoraties. Dank zij deze platen kan er niet zomaar iets tussen de spijltjes door vallen. Een mooie en veilige oplossing!

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.