Home RuimteBadkamer Creëer de ideale douche in 5 stappen

Creëer de ideale douche in 5 stappen

Door Joanne

Als er de afgelopen tien jaar (of langer) niets is veranderd aan jouw badkamer, dan kan deze ruimte wellicht een opknapbeurt gebruiken. Zie je een complete make-over alleen niet zitten? Kies er dan voor om alleen de douche aan te pakken. Dit onderdeel van de badkamer gebruik je erg vaak én het heeft een grote invloed op de sfeer. Met een vernieuwde, frisse en moderne douche kun je er weer jaren tegenaan! In dit artikel leggen we uit hoe je in 5 stappen jouw ideale douche kunt creëren.

Stap 1: Bepaal de vorm en het formaat

Begin altijd bij het praktische aspect: de vorm en het formaat. De nieuwe douche moet tenslotte wel goed in de badkamer passen. Meet de ruimte nauwkeurig op en bepaal welke vorm het beste is. Je kunt behalve vierkant ook kiezen voor een vijfhoek, een rechthoek, kwartrond of halfrond. En vergeet ook niet om te kijken naar de verschillende soorten douchedeuren. Bezoek eventueel een showroom om een betere indruk te krijgen welke douchecabine bij jouw badkamer past. Of vraag online om advies!

Stap 2: Douchebak, doucheput of douchegoot?

Nu mag je de keuze gaan maken tussen een verhoogde douchebak en een inloopdouche met een doucheput of douchegoot. Als je kiest voor een douchebak, kun je de huidige vloer waarschijnlijk (gedeeltelijk) laten liggen. Wil je juist een moderne inloopdouche? Dan zal je een nieuwe badkamervloer moeten aanschaffen die helemaal doorloopt in de douche. Dit zorgt wel voor een heel luxe en ruimtelijk resultaat.

Stap 3: Bepaal de stijl van je douchecabine

Alle praktische punten staan op een rij. Dan is het nu tijd om de stijl van je nieuwe douche te bepalen. Kijk welke materialen je het meeste aanspreken, welke kleuren goed passen in jouw badkamer en welke stijl je het mooiste vindt. Hele minimalistische glazen douchedeuren zijn nu erg populair. Net als de douchecabines met een industriële uitstraling.

Stap 4: Zoek een geschikte kraan

Zelfs op het gebied van kranen zijn er nog genoeg mogelijkheden. Ga je voor simpel en standaard of wil je een extra grote regendouche en massagestralen? Zorg er daarnaast voor dat het uiterlijk van deze kranen mooi aansluit bij de stijl van de douchecabine.

Stap 5: Verdiep je in de extra’s

In veel gevallen heb je na de bovenstaande 4 stappen al een duidelijk idee gekregen van jouw ideale douche. Maar het is altijd de moeite waard om je even te verdiepen in de mogelijke extra’s. Denk aan verlichting, een extra douchekop, een radio of zelfs een ingebouwde infrarood sauna.

Veel succes met het uitzoeken van jouw perfecte douche!

Related Posts