Home Ruimte Trend van nu: een stalen deur in huis

Trend van nu: een stalen deur in huis

Door Anne

Wie actief is op Pinterest of regelmatig tijdschriften over wonen leest heeft het vast al eens voorbij zien komen: zware stalen deuren met glas in huis. Deze trend komt steeds vaker terug en dat is niet voor niets, want een stalen deur is stoer, industrieel en biedt een hoop licht in de woonkamer. Dit is wat je moet weten over een stalen deur plaatsen in huis.

Enkele of dubbele deur

Er bestaan diverse opties. Je kunt kiezen voor een enkele deur, een dubbele deur of wellicht heb je ruimte voor glazen wanden naast de glazen deur. Wat je ook kiest, een stalen deur met glas is altijd een eyecatcher. Gebruik een stalen wand om de eetkamer af te sluiten van de woonkamer of om vanuit de gang in de woonkamer te komen.

Een stalen deur is een echte investering

De prijzen liegen er niet om. Een zware stalen deur in huis met glas is een ontzettende dure klus. Bedenk voor jezelf hoe trendgevoelig je de deur vindt, maar ook of je de investering het geld waard vindt. Je huis zal er een luxe uitstraling van krijgen en wie een deur laat plaatsen die netjes afgewerkt wordt, zal dit merken in de koopwaarde van het huis bij een eventuele verkoop.

Kan je het zelf? Doe het zelf?

Ben jij handig met lassen en glas? Dan heb je geluk. Wellicht is het plaatsen van een glazen met stalen deur een stuk voordeliger voor jou. In principe bestaat de deur uit niets meer dan een stalen frame met glazen ruiten erin. Belangrijk is om goed een bestaande bouwtekening te gebruiken of er zelf een te ontwerpen waarvan je zeker weet dat de deur stevig zal worden. Je wilt natuurlijk niet op een dag de deur achter je dichttrekken en het glas over je heen krijgen.

De ruiten kiezen

Ga je voor een deur met grote ruiten of kies je voor meerdere ruiten? Je kunt alle kanten op, ga voor vierkant, rechthoekig of allebei? Het meest voorkomende is de deur met de drie ruiten verdeeld over drie rechthoeken. Houd bij het kiezen van de ruimte rekening met de afmeting van de deur in verband met het gewicht en de lichtinval. Je kunt daarbij kiezen voor transparant glas of melkglas. Wellicht vind je nu transparant glas erg mooi, maar over een tijdje niet meer. In dat geval kan je het glas afplakken met plakfolie. Plakfolie vind je bij de bouwmarkt in diverse vormen en maten waardoor je steeds een andere look kunt creëren.

Related Posts