Home RuimteTuin 5 tips voor het kiezen van de juiste tuinstoel

5 tips voor het kiezen van de juiste tuinstoel

Door bouwsuper
Kiezen juiste tuinstoel

Het weer wordt steeds beter en dat betekent natuurlijk ook dat we binnenkort weer heerlijk buiten kunnen zitten. Lekker barbecueën, genieten van de frisse buitenlucht en met een glas wijn in de hand de zonsondergang bewonderen. Heerlijk! Maar voordat het zover is moeten natuurlijk de nodige voorbereidingen getroffen worden. Om te beginnen met het kiezen van de juiste tuinstoelen; want comfortabel zitten is ontzettend belangrijk! We geven je dan ook graag wat handige tips zodat jij zeker weet dat je de juiste tuinstoel kiest.

  1. Wie gaat erop zitten?

Het is vooraf natuurlijk handig om te kijken wie er eigenlijk op de tuinstoel gaat zitten. Is deze tuinstoel speciaal voor opa of oma, of moeten juist de kleinkinderen erop kunnen zitten? De uiteindelijke stoel die je kiest is natuurlijk flink afhankelijk van de persoon; iedere doelgroep vraagt om een ander soort stoel. Senioren vragen bijvoorbeeld om een robuuste stevige stoel, terwijl kleine kinderen weer beter uit de voeten kunnen met handige klapstoelen die ze overal mee naartoe kunnen nemen.

  1. Wat is de functie van de stoel?

Ben je op zoek naar een stoel om lekker op te kunnen loungen, dan kies je natuurlijk een andere stoel dan wanneer je deze aan de eettafel wilt schuiven. Net als de persoon die uiteindelijk op de stoel gaat zitten is ook de functie van de stoel bepalend voor je uiteindelijke keuze.

  1. Hoeveel ruimte heb je?

Waar komt de stoel te staan en hoeveel ruimte heb je op je terras? Gebruik je jouw terras alleen en wil je lekker loungen, dan kun je bijvoorbeeld voor een relaxhoek kiezen. Gebruik je de tuin met het hele gezin en wil je lekker kunnen dineren, dan heb je niet alleen stevige stoelen nodig maar kun je ook het beste direct voor een grotere set gaan.

  1. Combineren kun je leren

Hoewel dezelfde set aan de tafel er superstrak uit kan zien, hoeft dit niet perse. Je kunt ook gewoon lekker combineren met de stoelen en allerlei verschillende stijlen bij elkaar aan tafel schuiven; zo krijg je meteen een gezellig terras. Of gebruik bijvoorbeeld een luxe zwarte set aan de eettafel, en leuke wicker stoelen op het terras.

Wicker tuinstoel

  1. Kussen en accessoires

Kijk daarnaast ook even of je de stoelen kunt combineren met andere accessoires in de tuin: je parasol bijvoorbeeld. Een knalroze stoel kan heel leuk zijn, maar staat wat minder lekker onder een rode parasol. Kijk ook meteen even of er leuke kussens te verkrijgen zijn zodat je alles lekker in stijl samen kunt laten komen. Daarnaast kun je het op deze manier ook nog eens erg persoonlijk maken.

Tuinstoel kussen en accessoires

Related Posts