Home RuimteWoonkamer Zo kies je hét perfecte vloerkleed; 5 tips

Zo kies je hét perfecte vloerkleed; 5 tips

Door Marieke
Vloerkleed

Een vloerkleed kan in één klap sfeer aan een ruimte geven. Maar een vloerkleed kiezen in nog niet eens zo heel eenvoudig. Je denkt hét vloerkleed gevonden te hebben, maar zodra je het kleed neerlegt op jouw vloer zie je dat het helemaal niet eens bij je interieur past, of juist veel te groot of veel te klein in. Deze tips gaan jou helpen bij het kiezen van het vloerkleed wat perfect past in jouw huis.

Tip 1: Opmeten

De maat van het kleed moet passen op de plaats waar hij moet komen te liggen, maar dat is lastig in te schatten. Voordat je gaat winkelen is het handig om goed te weten welke maat je nodig hebt. Meet het van tevoren goed op. Vind je het alsnog lastig in te schatten? Leg dan kranten op de grond op de plek waar het kleed komt te liggen. Zo krijg je een goede indruk en daarmee voorkom je dat je een vloerkleed koopt die te groot of juist te klein is. Een kleed wat te groot is laat je woonkamer juist kleiner lijken, maar koop je een kleed die te klein is, dan maakt het een verloren indruk in je woonkamer.

Om één geheel te creëren kun je het beste de voorste pootjes van je stoelen en bank op het kleed zetten. Houd ook rekening met de deuren. Een deur moet natuurlijk nog wel open kunnen en niet geblokkeerd worden door het kleed.

Vloerkleed

Tip 2: Andere toepassingen

Je bent geneigd om een vloerkleed bij je zithoek te leggen, maar er zijn nog veel meer plekken waar een vloerkleed goed uit kan komen. Een kleed kun je ook onder je eethoek leggen. Zorg er dan wel voor dan het kleed ongeveer 70 cm langer en breder is dan je tafel. Zo blijven je stoelen bij het verschuiven ook goed op het kleed staan.

Maar ook in de hal kan een vloerkleed een mooie binnenkomer zijn. In de slaapkamer geeft een kleed een gezellige sfeer en warmte aan je voeten. En zie je en vloerkleed wat een waar kunstwerk is? Het is zelfs mogelijk om een kleed als schilderij aan je muur te hangen.

Vloerkleed

Tip 3: Hoogpolig of laagpolig

De structuur van het vloerkleed is van groot belang als je hét perfecte vloerkleed zoekt. Laagpolige vloerkleden zorgen ervoor dat het geheel net wat strakker en netter is. Wil je een patroon in je vloerkleed dan komt dat mooier uit in een laagpolig kleed. Laagpolige vloerkleden zijn zeer geschikt voor onder de eettafel of in de hal.
Hoogpolige vloerkleden geven een wat meer nonchalante, maar ook warme uitstraling. Het voelt vaak zacht en warm aan en geeft een knusse sfeer bij je zithoek.

De structuur van een kleed draagt bij aan het geluid in je huis. Heb je een harde vloer en geen gordijnen, dan kan de akoestiek in je woonkamer niet zo goed zijn. Hoe hoogpoliger je kleed is, hoe meer het bijdraagt aan de akoestiek.

Vloerkleed

Tip 4: Kleur en print

Als je al muren met een dessin in huis hebt dan kun je beter een effen vloerkleed kiezen. Heb je strakke egale muren? Dan kan een vloerkleed een heel mooie eyecatcher zijn. Kies dan een kleed met een mooi patroon. Kijkt van tevoren goed wat het beste bij jouw woonkamer past.

Vloerkleed

Tip 5: De vorm

Rond, vierkant, rechthoek; een vloerkleed is verkrijgbaar in vele vormen Wellicht ben jij geneigd om een rechthoekige te nemen, gewoon omdat dat redelijk standaard is. Maar denk eens out-of-the-box. Misschien staat juist een ronde kleed wel perfect in jouw woonkamer. Als je al een vierkante woonkamer hebt, dan een rond kleed juist het vierkante doorbreken. Kies je ervoor om een kleed onder de eettafel te leggen, dan kun je er het beste voor kiezen om een kleed te nemen in de vorm van de eettafel.

Vloerkleed

Related Posts