Home RuimteBadkamer Verschillende soorten tegels voor in de badkamer

Verschillende soorten tegels voor in de badkamer

Door Joanne

In de meeste badkamers liggen er wel tegels op de grond. Het is niet alleen praktisch, maar ook nog eens heel mooi. In dit artikel hebben we het over de verschillende soorten en stijlen. Welke vloertegels passen er het beste in jouw badkamer?

Moderne grijze tegels

Laten we beginnen bij de populairste keuze: de moderne grijze tegels. Het ziet er heel strak uit en het past eigenlijk bij elke badkamer. Zeker de laatste jaren kiezen de meeste mensen vaak voor deze tegels. De minimalistische look zorgt ervoor dat de badkamer ruimer lijkt. Dat is natuurlijk altijd een pluspunt. Er zijn binnen deze categorie nog wel genoeg keuzes. Er zijn verschillende maten verkrijgbaar en ook de toplaag (dus de uitstraling) kan per soort anders zijn. Ben je benieuwd naar alle opties? Vraag dan om advies in de winkel of zoek een webshop met een groot aanbod tegels.

Stoere betontegels

Betonvloeren zie je vaak terug bij de industriële woonstijl. Dit wordt meestal toegepast in keukens of woonkamers, maar je kunt het materiaal ook gebruiken in de badkamer. Er zijn speciale betonnen badkamertegels of tegeltjes met een zogenaamde betonlook. Welke optie je ook kiest – je geeft de badkamer meteen een ruige touch met deze stoere vloer.

Marmeren tegels

Marmer straalt echte luxe uit. Dit materiaal is in allerlei verschillenden kleuren te koop. Van eenvoudig wit tot stijlvol zwart. Van een zachte beige tint tot lichtroze. De marmerlook is populair en dus in veel vormen te koop. Van kleine tegeltjes tot grote stenen. Er is altijd iets wat past bij jouw stijl.

Natuurstenen tegels

Naast de moderne grijze tegels zijn ook de overige tegels van natuursteen nog steeds geliefd. Elke vloer is uniek en aan te passen naar jouw wensen. Natuursteen is zelfs geschikt voor vloerverwarming. Dat is heerlijk als je in de winter net onder de douche vandaan komt. De meeste natuurstenen tegels zijn gemaakt van leisteen, graniet of hardsteen.

Kleine mozaïek tegels

Tot slot willen we nog wat aandacht schenken aan de mozaïek tegels. Het klinkt namelijk voor veel mensen erg ouderwets. Toch zie je het steeds vaker terugkomen in de huidige trends. Het kan heel stijlvol worden gebruikt in luxe badkamers. Het gaat er vooral om dat je de juiste kleur kiest en een goed patroon maakt. Het mag speels ogen, maar niet te druk. Denk hier dus goed over na of vraag om advies bij een professional. Laat deze experts de mozaïek tegels ook plaatsen voor het beste resultaat.

Related Posts