Home Ruimte Zo creëer je een industriële eetkamer

Zo creëer je een industriële eetkamer

Door Joanne
Industriele eetkamer

Ben je gek op een stoer interieur? Dan is de industriële stijl vast iets voor jou. Wij vertellen je graag hoe je deze look kunt toepassen in jouw eigen eetkamer. Je kunt kiezen voor een totale make-over of voor een paar eenvoudige aanpassingen.

Kies voor een robuuste houten eettafel

De eettafel is de basis van een eetkamer. Deze moet vooral praktisch en natuurlijk groot genoeg zijn. Bij een industriële stijl past een robuuste houten tafel het beste. De modellen met zwarte metalen poten zijn op dit moment erg geliefd. Als dit te zwaar oogt in jouw woning kun je ook kiezen voor een subtielere variant met houten poten.

Houten eettafel

Koop stoere eetkamerstoelen

Met de eetkamerstoelen kun je eigenlijk alle kanten op. Het gaat van vintage krukjes tot grote leren stoelen met leuning. Het is vooral belangrijk dat de stoelen er stoer uitzien. Kleuren als zwart, donkerbruin en grijs zijn vaak de beste opties. Of koop juist stoelen met een zitting van zacht fluweel en stoere metalen poten voor een verrassende twist.

Stoere eetkamerstoelen

Hang een stoere lamp boven de tafel

Een stoere lamp mag zeker niet ontbreken. Het zorgt voor een rustieke uitstraling en een goed uitgelichte tafel. Aangezien hanglampen van zwart metaal zo populair zijn, zijn ze ook in veel winkels te koop. Er is dus genoeg keuze in kleur, design en prijs. Ga naar de interieurwinkels in jouw buurt of kijk bijvoorbeeld online naar de zwarte metalen hanglampen van Goossenswonen.nl.

Zet decoratie en voorraad in een metalen stellingkast

Een metalen stellingkast stond eerder alleen in de berging. Het is een handige kast om je voorraad in op te bergen. Maar bij de industriële woonstijl mag deze voorraad kast ook echt gezien worden. Zet het in de eetkamer en gebruik het als voetstuk voor jouw decoratie. Mix de nuttige spullen met mooie accessoires voor een interessant resultaat. Het is hierbij wel belangrijk dat je de open kast mooi inricht. Anders zal het vooral heel rommelig ogen.

Metalen stellingskast

Denk ook aan een industriële vloer

Ben je klaar voor een complete make-over? Laat dan een nieuwe vloer leggen in de eetkamer. Een onbewerkte houten vloer, gietvloer, betonnen vloer of kunststofvloer met beton/hout look passen geweldig bij de industriële sfeer.

Verwerk natuurlijke materialen en donkere kleuren in de eetkamer

Over het algemeen is het vooral belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste materialen en kleuren. In een industriële ruimte zie je veel hout, leer, metaal, beton en andere natuurlijke materialen terug. Vaak is dit gecombineerd met donkere en diepe kleuren. Toch kun je prima mixen met pasteltinten en een frisse witte basis. Je moet vooral zelf heel blij worden van de sfeer!

Related Posts