Home Industrie Vier tips om je gietvloer te onderhouden

Vier tips om je gietvloer te onderhouden

Door bouwsuper

In algemene zin is een gietvloer zeer onderhoudsvrij. De vloeistofdichte kunststof bovenlaag is ongevoelig voor veel chemische middelen en houdt de meeste vervuilingen buiten. Toch is het wel het beste om minimaal wat onderhoud te plegen. Wat moet je doen om de vloer altijd in topconditie te houden, en welke stappen moet je ondernemen bij enkele vaak voorkomende problemen? Vier tips voor het onderhoud van je gietvloer.

1. Onderhoud gietvloer: de basis

Als je zo nu en dan een beetje werk verzet, voorkom je veruit de meeste problemen die kunnen ontstaan. Indien vuil zich ophoopt, moet je namelijk veel beter je best doen om het te verwijderen. Haal daarom ten minste wekelijks de stofzuiger of een zachte bezem of veger over de vloer. Vul dat aan door er iedere maand met een dweil overheen te gaan. Gebruik het liefste een zeepvrij reinigingsmiddel, omdat zeepresten vuil kunnen aantrekken.

Deze twee stappen vereisen vrijwel geen inspanning en zorgen ervoor dat je vloer er te allen tijde mooi uit blijft zien. Toch kunnen er bij dagelijks gebruik soms enkele aanvullende maatregelen nodig zijn. In de volgende tips bespreken we daarom hoe je met enkele typische vervuilingen om moet gaan.

2. Streepvorming

Schoenen en andere zaken veroorzaken betrekkelijk gemakkelijk strepen op dit soort vloeren. Maar ze gaan ook net zo gemakkelijk weer weg. Verse strepen haal je eenvoudig weg met een droge microvezeldoek. Strepen die al langer aanwezig zijn of wat hardnekkiger blijken, poets je zo weg met wat speciaal gietvloerenreinigingsmiddel.

3. Koffie-, wijn- en theevlekken

Als je iets morst op deze vloer, haal je dat het beste direct weg. Vaak hoef je er dan enkel maar wat overheen te vegen en de vlek verdwijnt. Zit de vlek er al langer, gebruik dan wat reinigingsmiddel en een speciale schrobpad.

4. Krasjes

Eventuele krassen in een gietvloer zijn enkel te verwijderen door een professional. Maar als het niet heel ernstig is, is er een eenvoudige manier om ze minder te laten opvallen. Het merendeel van de krassen wordt namelijk pas zichtbaar doordat zich er vuil in ophoopt. Pak dus een vochtige doek en schrob de krassen schoon. Je zult direct merken dat ze eigenlijk niet meer te zien zijn!

Een gietvloer is dus zeer gemakkelijk te onderhouden. Maar hoewel ook achteraf de meeste problemen recht te zetten zijn, is het beter om proactief te zijn in het onderhoud. Een beetje werk op gezette tijden voorkomt dat je echt flink aan de slag moet in de toekomst. Zo blijf je op een eenvoudige manier altijd plezier hebben van je gietvloer!

Related Posts

1 Reactie

Luuk 4 november 2016 - 13:04

handige tips voor het schoonmaken van je gietvloer

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.