Home RuimteBuiten Tuin aanleggen in de winter: kan dat?

Tuin aanleggen in de winter: kan dat?

Door bouwsuper
Tuin aanleggen in de winter

Het aanleggen van een tuin wordt vaak gelinkt aan het voorjaar en de zomer. Deze periodes lijken het meest geschikt: zonnige dagen, geen sneeuw of ijs die je planten kunnen laten bevriezen en een prettige temperatuur om in te werken. Echter, het voorjaar en de zomer zijn helemaal niet de ideaalste periodes om een tuin aan te leggen. Dat is namelijk de winter!

Tuin aanleggen: waarom in de winter?

Een tuin aanleggen in de winter heeft vele voordelen. In deze periode zijn de meeste vaste planten, bomen en hagen in winterstand. Dit houdt in dat ze even op time-out staan en pas in het voorjaar een grote groei doormaken. Dit geeft de gelegenheid om ze makkelijker te verplanten en ze een plekje te geven in nieuwe grond. Ze zullen zich goed aan de grond hechten en zullen, als het voorjaar wordt, snel verder groeien.

Tijd nodig om in te klinken

Daarnaast heeft de grond in de winter genoeg tijd om in te klinken. Dit is nodig bij het aanleggen van graszoden. Het voorkomt namelijk dat er gaten of kuilen in het gazon zullen ontstaan. Omdat de tuin vaak in de winter minder gebruikt wordt, kan de grond rusten en heeft deze alle tijd om in te klinken. In de zomer gebruikt men de tuin veel en neemt men vaak niet de moeite om de grond te laten rusten. Bent u van plan deze winter uw tuin aan te pakken en nieuwe graszoden aan te leggen? Kijk hier dan eens voor alle verschillende mogelijkheden.

Genieten in het voorjaar

Natuurlijk is het ook fijn om een tuin in de winter aan te leggen, omdat u er dan in het voorjaar volop van kunt genieten! In plaats van binnen te moeten zitten in het voorjaar of de zomer, omdat de tuin een opknapbeurt krijgt, kunt u nu bij het eerste warme zonnetje de tuindeuren openklappen en genieten van uw nieuwe gazon of plantenborders!

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.