Home Gereedschap Soorten tuingereedschap

Soorten tuingereedschap

Door bouwsuper
Tuingereedschap

Tuinieren is een erg leuke hobby, waar je veel plezier en voldoening uit kunt halen. Het is niet alleen leuk te kijken en te genieten van het eindresultaat, ook het werken met aarde en planten kan ontspannend en erg prettig zijn. Wie als tuinman of tuinvrouw aan de slag gaat, wil graag de beschikking hebben over passend tuingereedschap.

De juiste maat tuingereedschap

Niet alle tuingereedschap is geschikt of nodig, veel hangt af van de tuin zelf. Om een voorbeeld te geven, in een rotstuintje heb je niets aan een elektrische grasmaaier. Heb je een kleinere tuin, of werk je alleen met plantenbakken, dan heb je geen elektrisch gereedschap nodig. Voor de plantenbakken heb je genoeg aan een schepje en misschien een snoeitang.

Kleine en middelgrote tuin

In een tuin kom je al snel met wat groter gereedschap in aanraking. Een schoffel, spade en een hark zijn voor de hand liggende stukken tuingereedschap. Je kunt ook denken aan onkruidkrabbers, waarmee je het onkruid tussen je bestrating weghaalt. Let bij de aanschaf op de juiste lengte van de steel, zodat je niet in gebogen houding hoeft te werken. Ergonomie is ook in de tuin belangrijk.

Lees ook: 6 tips voor de aanleg van een nieuwe tuin

Welke soort tuin heb je?

Het soort tuin is natuurlijk belangrijk en je tuingereedschap pas je daarop aan. Heb je een gazon, dan zul je een grasmaaier nodig hebben. Dat kán een handmaaier zijn of een elektrische maaier. Voor de kantjes gebruik je een kantenschaar, al of niet elektrisch. Alles hangt hier af van de afmeting van je gazon. Komt je gazon vol met mos te zitten, dan heb je een verticuteerhark of -machine nodig. In een tuin met bomen en struikgewas zul je voor het snoeiwerk gebruik willen maken van een snoeischaar, of misschien een boomzaag, waarmee je dikkere takken kunt weghalen.

Lees ook: Een tuinslang kopen; dit moet je weten
Lees ook: Moestuin onderhouden in de zomer: 4 handige tips

Related Posts