Home RuimteKinderkamer De perfecte vloer voor de kinderkamer

De perfecte vloer voor de kinderkamer

Door Judith

Stel, de kinderkamer is aan een flinke opknapbeurt toe. Of je gaat verhuizen en je gaat een nieuwe kinderkamer inrichten. Dan is een van de eerste vragen: welke vloer kies je? Niet elke vloer is even handig met kinderen. Zo zal het duidelijk zijn dat grote, koude plavuizen niet echt een goede keus zijn. Maar wat dan wel? Hier vind je verschillende tips waarmee je de perfecte vloer voor de kinderkamer kunt vinden!

Tegels en tapijt

Vloertegels en tapijt zijn beide geen goed idee in de kinderkamer. Tegels zijn erg hard, waardoor kinderen zich sneller bezeren als ze vallen. Vooral kleine kindjes kunnen hard terechtkomen op tegels! Daarnaast zijn tegels koud en zijn ze vooral in de winter niet comfortabel. Tapijt is warm en zacht, maar heeft weer andere nadelen. Zo is tapijt moeilijk schoon te houden. Kleine kinderen zullen gegarandeerd de vloer vuil maken – en een tapijt kun je niet even dweilen of poetsen. Daarnaast kan ongedierte zoals vlooien en luizen zich gemakkelijk nestelen in een tapijt en die vervelende beestjes krijg je er nooit meer uit.

Laminaat en hout

Laminaat en hout worden veel vaker gebruikt in de kinderkamer. Ze zijn hard er sterk, maar ze zijn wel lijken niet flexibel, maar in feite buigen ze wel iets mee als iets erop valt. Dat geldt ook voor kinderen, dus is het vallen op laminaat of hout minder vervelend voor hen. De materialen zijn allebei gemakkelijk schoon te maken, dus dat maakt het huishouden een stuk gemakkelijker. Vooral laminaat is een product dat heel snel schoon is: af en toe even dweilen is alles wat nodig is. Hout moet regelmatig in de lak worden gezet, want anders kan vuil vlekken gaan vormen die niet meer weg te poetsen zijn. Hout kost dus wat meer onderhoud in de kinderkamer.

Een vloerkleed

Laminaat en hout zijn beide van nature warmere producten dan tegels. Toch kunnen ook deze vloeren in de winter nog vrij koud aanvoelen. Heb je kinderen die veel op de grond spelen, dan is een vloerkleed of speelkleed een goede optie. Een los vloerkleed heeft alle voordelen van tapijt, maar niet de nadelen! Je kunt het namelijk gemakkelijk buiten uitkloppen of even in een sopje zetten. Een los vloerkleed kan ook gemakkelijker worden vervangen als het wat oud of versleten raakt. En zie je ongedierte, dan kun je het kleed buiten grondig ontsmetten. Een vloerkleed is dus sowieso heel handig in de kinderkamer, want zo kunnen de kinderen comfortabel op de grond spelen zonder valgevaar.

De perfecte vloer voor de kinderkamer is dus van laminaat of hout, in combinatie met een vloerkleed. Het vloerkleed zorgt niet alleen voor een comfortabelere speelomgeving, maar kan ook heel mooi zijn. Er zijn hele leuke vloerkleden in allerlei vrolijke kleuren en dessins die de kinderkamer opvrolijken. Zo kunnen ook de kleinere kinderen veilig en warm spelen in hun eigen kinderkamer, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken. En als je kinderen eens wat morsen of knoeien, is het in een handomdraai weer schoon. Wel zo makkelijk!

Related Posts