Home materiaal Creëer meer licht en stijl in huis met aluminium

Creëer meer licht en stijl in huis met aluminium

Door bouwsuper
Creëer meer licht en stijl in huis met aluminium

Aluminium wordt steeds populairder als keuze voor ramen, deuren en kozijnen. Aluminium heeft vele voordelen die het een aantrekkelijke optie maken voor huiseigenaren die hun huis willen moderniseren. Het is licht maar sterk, bestand tegen corrosie en, gecombineerd met hoog rendementsglas, een goede isolator tegen hitte en kou. Daarbij komt dat het gemakkelijk te onderhouden is en verkrijgbaar is in een verscheidenheid van kleuren en afwerkingen. Zo kun je met aluminium binnendeuren en aluminium ramen en deuren een prachtige industriële stijl creëren zonder in te boeten op kwaliteit of wooncomfort, integendeel! Wij vertellen je er meer over.

Licht!

Het grote voordeel van aluminium als materiaal voor kozijnen, scharnieren en hang- en sluitwerk is dat het glas grotere oppervlakte kan hebben en dat je zo dus meer lichtinval creëert. Doordat we het hier hebben over een ijzersterk metaal dat licht in gewicht is, kunnen relatief dunne kozijnen een groot raam of deurraam zonder moeite dragen. Ook de scharnieren zijn sterk genoeg voor dit doel. Dat biedt dus veel mogelijkheden. Met aluminium vouwwanden bijvoorbeeld, heb je een glaspartij over de gehele breedte. Wanneer je dus op zoek bent naar een mogelijkheid om een lichtere huiskamer te creëren en binnen en buiten tot een geheel te maken, zijn vouwwanden een ideale optie. Dergelijke vouwwanden zijn bovendien geluids- en warmte-isolerend, zijn bestand tegen alle weersinvloeden en hebben een zeer lange levensduur. Daarbij zijn ze voorzien van veiligheidsvoorzieningen aan de buitenkant, zoals versterkte scharnieren en veiligheidssloten, dus zijn ze ook nog eens inbraak werend.

Tijdloos en stijlvol

Tijdloos en stijlvol

Of je nu op zoek bent naar meer lichtinval in huis, strakke moderne lijnen of klassieke tijdloze elegantie; aluminium ramen, deuren en kozijnen bieden huiseigenaren alles wat ze nodig hebben op het gebied van esthetiek, duurzaamheid en veiligheid tegen concurrerende prijzen! Steel look aluminium deuren zijn bijvoorbeeld tijdloos mooi en zijn veel betaalbaarder dan echte stalen opties. Aluminium deuren worden ook steeds populairder vanwege hun strakke uiterlijk en duurzaamheid. Van glazen schuifdeuren tot moderne voordeuren, er zijn vele stijlen beschikbaar in verschillende kleuren die op maat gemaakt kunnen worden voor elke openingsmaat. De gepoedercoate afwerking ziet er geweldig uit en blijft beter overeind dan andere materialen zoals hout of vinyl die regelmatig onderhoud vereisen zoals beitsen of schilderen om de paar jaar. En wat dacht je van een aluminium deur zwart of aluminium binnendeuren? Het maakt je huis tijdloos mooi en stijlvol en geeft je de mogelijkheid om het interieur van je huis te zonder de bank te breken!

Handig en duurzaam

Aluminium ramen zijn ideaal voor grotere openingen zoals erkers of boogramen, evenals traditionele enkel- of dubbelvleugelige ontwerpen. Ze bieden superieure isolatie-eigenschappen in vergelijking met hout of vinyl, waardoor je hele huis energiezuiniger is. Daarbij heb je veel keuze, want ze zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen zoals zwart, wit, brons en meer. Bovendien zijn ze er in veel verschillende maten en vormen, zodat u er gemakkelijk een kunt vinden die in uw bestaande deur- of raamopeningen past zonder dat u ze helemaal hoeft te vervangen.

Aluminium is een fantastisch bouwmateriaal. Behalve dat het stijlvol, sterk en onderhoudsvriendelijk is, is het ook nog eens 100% recyclebaar. Kortom, in alle gevallen de perfecte keuze!

Related Posts