Home materiaal Een opbergbox: klein goed voor grote dingen

Een opbergbox: klein goed voor grote dingen

Door bouwsuper

De Engelse schrijver A.A. Milne, de geestelijke vader van Winnie de Poeh, schreef eens: “Organiseren is iets dat je doet voordat je het doet, zodat er niets in het honderd loopt als je het doet.” Hij had gelijk en misschien dacht hij zelfs wel aan een goede opbergbox voor zijn schrijfspulletjes toen hij dit schreef. Iedere goed uitgevoerde klus begint tenslotte bij een goed georganiseerde werkomgeving. We kennen immers allemaal wel de frustratie als we net dat ene schroefje nodig hebben of dat piepkleine kruisschroevendraaiertje voor de laptop. Helaas ligt echter vaak alles door elkaar en we kunnen dan net niet datgene vinden wat we op dat moment nodig hebben. Zo verliezen we kostbare tijd en energie en al snel begint de klus die eerst nog zo leuk leek, ons behoorlijk tegen te staan.

Handig, betaalbaar en in vele formaten verkrijgbaar

En dat is nergens voor nodig, want er zijn handige oplossingen te vinden en duur hoeft dat helemaal niet te zijn. Een goede opbergdoos biedt direct uitkomst. Er bestaan stevige en goed georganiseerde opbergboxen in alle mogelijke formaten en prijzen. Zo’n opbergbox maakt uw leven als klusser beslist heel wat makkelijker, zodat u zich volledig kunt concentreren op het werk dat er echt toe doet. Een wat goedkopere opbergbox heeft meestal een vaste indeling, maar bij de grotere uitvoeringen opbergbox zijn de mogelijkheden uitgebreider zodat je deze vaak zelf naar wens kunt inrichten. Ook het materiaal kan nog wel eens verschillen, ofschoon de meeste opbergdozen tegenwoordig van kunststof worden gemaakt. Toch zijn er genoeg robuustere uitvoeringen opbergbox te krijgen gemaakt, bijvoorbeeld van aluminium.

Opgeruimd staat netjes

De eenvoudige opbergbox, voor de kleinste schroefjes en spijkertjes, is echt voor een habbekrats te krijgen. Voor het geld hoeft je het dus echt niet te laten. Meestal zijn ze voorzien van een stevig, transparant deksel met een handige kliksluiting. U heeft met zo’n eenvoudige opbergbox al in één oogopslag meteen een idee van wat zich waar bevindt. Opgeruimd staat netjes én werkt ook nog eens netjes. Er is immers niets zo vervelend als een volle gereedschapkist die bezaaid is met losliggende spijkertjes en ander klein spul waar je je vingers aan prikt terwijl je eigen gewoon aan de klus wil beginnen.

Het wat zwaardere werk

De grotere opbergboxen bieden natuurlijk veel meer mogelijkheden en dat is vaak de moeite en het geld wel waard. De eenvoudige opbergbox gaat dan over in een echte gereedschapskoffer, een plaats waar je al je favoriete gereedschap netjes en vaak ook mobiel kunt opbergen. Alles is voortdurend binnen handbereik, inclusief die kleine prulletjes die je net nodig blijkt te hebben bij dat ene project op zolder of in de garage.

Tegenwoordig zijn er prachtige gereedschapkoffers te krijgen die zo zijn ingericht dat ook de kleinste onderdelen er goed in kunnen worden weggeborgen. Vroeger was een gereedschapkist eigenlijk niet veel meer dan een vaak lompe metalen bak waar al het gereedschap in werd gekwakt. Inmiddels echter vormt een gereedschapskoffer een perfecte combinatie tussen een opbergbox en een goed georganiseerde en eigenlijk best wel stoere koffer voor het belangrijkste gereedschap. Handig is het als deze ook nog eens voorzien is van wieltjes zodat je het hele gewicht van de opbergbox met inhoud niet zelf hoeft mee te zeulen op weg naar het volgende klusje.

En een opbergbox is ook nog om een andere reden erg handig. Hoe vaak komt het niet voor dat je ergens, tijdens een klus, een onderdeel tegenkomt dat ofschoon het niet nieuw meer is, toch nog heel goed bruikbaar is voor een volgend karweitje. Als je dat op dat moment laat rondslingeren is de kans dat het op de grote vergeethoop terecht komt erg groot. Een goed georganiseerde opbergbox, met het juiste volume en met genoeg ruimte om al dan niet tijdelijk wat onderdelen in te parkeren, is dan de ideale oplossing.

Speciale uitvoeringen

Eigenlijk is het assortiment van verkrijgbare opbergdozen overweldigend, want in de wat betere uitvoeringen zijn echt alle rangen, standen en afmetingen te vinden. De inhoud, vooral van de wat grotere opbergboxen, wordt altijd weergegeven in liters. Andere mogelijkheden die als opbergbox kunnen fungeren zijn ladekastjes, al dan niet op wieltjes, gereedschapstrolleys, gereedschapstassen of zelfs hele gereedschapswagens, uitgevoerd in aluminium. Die kun je natuurlijk niet zomaar de trap op dragen. Al naar gelang het werk dat je moet doen, zijn deze robuuste wagens vaak een ijzersterke en degelijke oplossing voor het goed opbergen van je spulletjes.

Zeker ook de moeite waard van het vermelden zijn de opbergboxen die gestapeld kunnen worden. Deze zijn natuurlijk niet zo mobiel en meestal wordt zo’n opbergbox dan ook een magazijnbak genoemd. Zulke boxen kunnen netjes in het magazijn of bijvoorbeeld tegen de wand in de schuur of op zolder worden weggewerkt en verschaffen een zee van ruimte voor producten die overzichtelijk moeten worden opgeslagen. Als je uitsluitend klust in je eigen ruimte kun je er natuurlijk voor kiezen om veel van je spulletjes op te slaan in kasten of om het gereedschap aan de muur te hangen, maar ook dan zijn de kleinere opbergboxen een reuze hulp bij het organiseren van de werkplaats. Uiteindelijk zal iedere klusser er toch ooit op uit moeten en dan zijn mobiele opbergboxen en gereedschapskoffers met al je spulletjes, inclusief die kleine extraatjes, onontbeerlijk.

Handig voor iedereen

Het is vanzelfsprekend dat het vooral de klussers zijn die op zoek zijn naar een goede opbergbox. Maar vergis je niet: onderschat de mogelijkheden van de juiste opbergbox niet. Naaisters gebruiken ze voor knoopjes, naalden en garen. Thuiskappers sjouwen hun knipspulletjes er in mee. Dierenverzorgers stoppen ze vol met hun geliefde hulpattributen, tangetjes en zalfjes. Er zijn zelfs mensen die speciale opbergboxen gebruiken om al hun kerstversieringen en kerstballen veilig mee op te slaan.O ja, en laten we vooral een groep minder georganiseerde mensjes niet vergeten. Kinderen sorteren er wonderwel netjes hun Legosteentjes mee, kleur bij kleur en onderdeeltje bij onderdeeltje. De mogelijkheden van een goede opbergbox zijn eindeloos.

En nu? Zelf sjouwen en slepen?

Is het misschien lastig om de wat grotere exemplaren opbergbox zelf op te halen? Nee, ook dat hoeft helemaal niet. Tegenwoordig kan bijna alles online besteld worden en wordt het door jou gekozen product doorgaans binnen de kortst mogelijke tijd bij jou thuis afgeleverd. Klus geklaard!

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.