Home Klustips Tips voor het verven van glasvezelbehang

Tips voor het verven van glasvezelbehang

Door bouwsuper
Glasvezelbehang verven; zo doe je dat

Wil je glasvezelbehang een ander kleurtje geven, dan is dit gewoon mogelijk. Veel mensen denken dat het verven van het behang lastig is, maar in feite is het helemaal niet zo moeilijk om de muren met glasvezelbehang een ander kleurtje te geven. Als je maar weet wat je moet doen, kan er eigenlijk niets misgaan. Om ervoor te zorgen dat je het glasvezelbehang op de muren op de juiste manier verft voor het beste resultaat, geven we je enkele tips voor het schilderen van dit behang in dit artikel.

Tip 1: maak het behang eerst goed schoon

Voor je het glasvezelbehang gaat verven, is het belangrijk dat het behang helemaal schoon is. Is het behang vet of stoffig, dan blijft de verf niet goed zitten of hecht de verf niet goed. Dit betekent dat het eindresultaat niet zo mooi is als je zou willen.

Je kunt glasvezelbehang schoonmaken met water, maar je kunt hier het beste ook een speciale ontvetter voor gebruiken. Deze ontvetter koop je gewoon bij de gemiddelde doe-het-zelfwinkel of bouwmarkt. Let wel goed op dat je ontvetter koopt die geschikt is voor glasvezelbehang, zodat het behang niet beschadigd raakt door het ontvetten.

Ontvetter is verkrijgbaar bij o.a. bouwmarkt Gamma

Tip 2: plak de randen af voor het verven

Als je een muur wil schilderen, wil je natuurlijk wel dat de verf inderdaad alleen op de muur terecht komt. Om te voorkomen dat de verf ook op het plafond, de deurpost en/of de plinten komt, plak je de randen van het te schilderen oppervlak goed af. Dit kun je het beste doen met schildertape, die je bij de doe-het-zelfwinkel of de bouwmarkt kunt kopen. Zorg ervoor dat je alle randjes extra goed afplakt en geen ruimte overlaat tussen het te schilderen oppervlak en de tape, voor het beste eindresultaat.

Tip 3: gebruik de juiste schilder hulpmiddelen

Grote oppervlakken kun je het beste schilderen met een standaard roller, terwijl kleinere oppervlakken, randen en hoeken het best geverfd kunnen worden met een kwast. Zorg ervoor dat je alle schilder hulpmiddelen bij de hand hebt voor je gaat verven, zodat je niet tussendoor nog naar de winkel moet of met onhandige hulpmiddelen moet schilderen.

Tip 4: kies de juiste verf

Glasvezelbehang wordt niet behandeld met standaard muurverf, maar moet met speciale verf behandeld worden. De beste optie om glasvezelbehang te schilderen, is door standaard muurverf te laten mengen met een latexverf in de gewenste kleur die je jouw muren wil geven. Dit doe je niet zelf, maar laat je bij de bouwmarkt doen. Kies voor een goed dekkende muurverf als basis en zoek hier samen met een winkelbediende de juiste latexverf (in de gewenste kleur) bij.

Tip 5: verwijder de tape als de verf nog nat is

De laatste tip die we je willen geven voor het verven van glasvezelbehang, is een belangrijke. Veel mensen denken er helemaal niet aan, maar het is uiterst belangrijk om de tape te verwijderen voor de verf op het glasvezelbehang gedroogd is. Veel mensen doen dit niet en wachten tot de verf droog is, maar dan is de kans groot dat je delen van de verf meeneemt bij het verwijderen van de tape. Het resultaat? Er komen allerlei kleine brokjes verf los, waardoor de randen het geverfde behang niet egaal zijn.

Lees ook: Tips voor het aanbrengen van glasvezelbehang

Benodigdheden

  • Ontvetter
  • Schilderstape
  • Verf geschikt voor glasvezelbehang
  • Kwasten
  • Verfroller

Laatste tip: neem de tijd voor het verven

Een laatste tip die we je willen geven voor het verven van glasvezelbehang, is dat je hier de tijd voor neemt. Misschien heb je helemaal geen zin om te verven en heb je de klus het liefst zo snel mogelijk achter de rug, maar dit geeft zeker niet het mooiste resultaat. Neem je tijd voor de klus, dan is het resultaat mooier. Zo voorkom je dat de muur nog een keer moet bijwerken of zelfs opnieuw moet verven en ben je in één keer tevreden met het eindresultaat.

Geen tijd of zin om het behang zelf te schilderen? Doe dit dan zeker niet zelf, maar vraag een professional om jouw klus uit te voeren. Zo hoef je zelf niets te doen, maar heb je wel het mooiste eindresultaat.

Lees ook: Tien tips voor glasvezelbehang verwijderen
Lees ook: Waarom kiezen voor behang op de muur

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.