Home Klustips Mogelijkheden voor het isoleren van het dak.

Mogelijkheden voor het isoleren van het dak.

Door bouwsuper

Verhoog de isolatiewaarde van uw dak en bespaar op energiekosten
Door een slecht geïsoleerd dak kan maar liefst 25% van de in huis opgewekte warmte verloren gaan. Door bij Hardeman uw dak te isoleren brengt u uw energiekosten omlaag en draagt op een positieve manier een steentje bij aan het milieu.

Wanneer u enige bouwkundige kennis bezit is het goed mogelijk om deze klus zelf te doen. Indien u over uw eigen capaciteiten twijfelt is verstandiger een aannemer in te huren. Dakisolatie moet namelijk zowel kunnen ademen als afsluiten en het aanbrengen vereist nauwkeurigheid en vakmanschap. Indien daarnaast ook nog het verwijderen van asbest aan de orde is kunt u beter een gespecialiseerd bedrijf inhuren. Zij weten precies hoe het schadelijke goedje te verwijderen, verpakken en op een deskundige manier af te voeren.

Sandwichplaten voor simpele hellingdaken
Makkelijk aan te brengen, licht in gewicht en zeer duurzaam zijn de zogenaamde Hardeman sandwichpanelen. Deze platen met een stevige metalen buitenzijde zijn gevuld met een isolerende PUR of steenwollaag. Met name de met PUR gevulde sandwichplaten bieden een bijzonder hoog rendement. De bestaande daksparren en dakbedekking moet eerst verwijderd worden alvorens ze aan te brengen maar de laag vormt een ononderbroken isolatielaag die het de kosten zeker waard maken.

Op grillig gevormde of kleine daken zijn deze platen helaas niet aan te brengen. Bij deze soort daken wordt met rigide isolatie, twee kruiselings geplaatste materialen, of isolatiematten met dampwerende folie tussen de binten gewerkt. Daken die via de binnenkant worden afgedicht hoeven niet compleet gelicht te worden. Daardoor zal de kostprijs van het karwei een stuk lager liggen. Een en ander is echter volkomen afhankelijk van de staat van het dak en of er eventueel oude asbestplaten- of wol is gebruikt wat eerst verwijderd dient te worden

Related Posts