Home Klustips Mogelijkheden voor het isoleren van het dak

Mogelijkheden voor het isoleren van het dak

Door bouwsuper
Het isoleren van je dak; de voordelen ervan

Het isoleren van je dank kent diverse voordelen. De belangrijkste voordeel is dat je bespaart op je energiekosten. In dit artikel laten we je nog veel meer voordelen van dakisolatie zien en op welke manieren je je dak kunt isoleren.

Verhoog de isolatiewaarde van uw dak en bespaar op energiekosten

Door een slecht geïsoleerd dak kan maar liefst 25% van de in huis opgewekte warmte verloren gaan. Door bij Hardeman jouuw dak te isoleren breng je je energiekosten omlaag en draag je op een positieve manier een steentje bij aan het milieu.

Wanneer je enige bouwkundige kennis bezit is het goed mogelijk om deze klus zelf te doen. Indien je over je eigen capaciteiten twijfelt is verstandiger een aannemer in te huren. Dakisolatie moet namelijk zowel kunnen ademen als afsluiten en het aanbrengen vereist nauwkeurigheid en vakmanschap. Indien daarnaast ook nog het verwijderen van asbest aan de orde is kun je beter een gespecialiseerd bedrijf inhuren. Zij weten precies hoe het schadelijke goedje moet verwijderen, verpakken en op een deskundige manier moet afvoeren.

Sandwichplaten voor simpele hellingdaken

Makkelijk aan te brengen, licht in gewicht en zeer duurzaam zijn de zogenaamde Hardeman sandwichpanelen. Deze platen met een stevige metalen buitenzijde zijn gevuld met een isolerende PUR of steenwollaag. Met name de met PUR gevulde sandwichplaten bieden een bijzonder hoog rendement. De bestaande daksparren en dakbedekking moet eerst verwijderd worden alvorens ze aan te brengen maar de laag vormt een ononderbroken isolatielaag die het de kosten zeker waard maken.

Op grillig gevormde of kleine daken zijn deze platen helaas niet aan te brengen. Bij deze soort daken wordt met rigide isolatie, twee kruiselings geplaatste materialen, of isolatiematten met dampwerende folie tussen de binten gewerkt. Daken die via de binnenkant worden afgedicht hoeven niet compleet gelicht te worden. Daardoor zal de kostprijs van het karwei een stuk lager liggen. Een en ander is echter volkomen afhankelijk van de staat van het dak en of je eventueel oude asbestplaten- of wol dient te verwijderen.

Lees ook: Beperkte woonruimte? Doe het zelf!
Lees ook: Verschillende opties om woning te verduurzamen

Related Posts