Home Gereedschap Soorten schuurmachines

Soorten schuurmachines

Door bouwsuper

Op zoek naar een schuurapparaat? Dan ben je waarschijnlijk aan het klussen, of je wilt een schuurapparaat aan iemand kado doen. Schuurapparaten zijn te koop in verschillende soorten, dus als eerste is het nodig te weten waar het apparaat voor gebruikt moet gaan worden.

Dan is er nog het verschil in prijs, dus het is wel belangrijk dat je ongeveer weet wat je er aan uit wilt geven. Er zijn hele dure professionele schuurapparaten die natuurlijk perfect zijn voor dagelijks gebruik of hele grote klussen, maar voor huis- tuin- en keukenklusjes is een voordelig apparaat ook prima geschikt.

Verschillende soorten schuurmachines
Er zijn verschillende soorten schuurapparaten, en de meest bekende voor in huis is de driehoekschuurmachine, deze wordt ook wel deltaschuurmachine genoemd. We herinneren ons vast wel de reclame van de Black&Decker Mouse, een ideaal en klein schuurapparaat voor de kleinere klussen in huis, en dan in het bijzonder voor het schuren van randjes en hoekjes.

Dan zijn er de vlakschuurmachines, geschikt voor grote oppervlakken zoals planken, deuren en kozijnen. Op deze machine past vrijwel elke type schuurpapier dat je er eenvoudig kunt tussenklemmen. Vlakschuurmachines zijn er in verschillende maten, in vierkant en rechthoekig.

Cirkelvormige schuurmachines, zijn machines met een ronde vlakke zool. Deze machines zorgen voor een hoge schuurcapaciteit en zijn geschikt voor verschillende oppervlakken, zoals hout, kunststof en metaal. Deze machines worden veel gebruikt voor het schuren van auto’s of boten.

Aandachtspunten
De stofafzuiging van het schuurapparaat kan op verschillende manieren plaatsvinden, het kan zijn dat het apparaat het stof in een papieren of linnen stofzak blaast. Er zijn echter ook schuurapparaten die je kunt aansluiten op de stofzuiger.
Ben je linkshandig? Houd hier dan rekening mee met de aankoop van een schuurapparaat, er zijn ook speciaal rechts- en linkshandige schuurapparaten. Let bij aankoop even op welk schuurpapier nodig is voor het apparaat. De prijzen lopen wat dat betreft nogal uiteen.

Related Posts