Home Klustips Je kamer opnieuw schilderen: 5 handige tips

Je kamer opnieuw schilderen: 5 handige tips

Door bouwsuper
Kamer opnieuw schilderen

Het kan je hele woning een boost geven: een nieuw likje verf in de kamer. Of je nu voor een hele nieuwe interieurstijl kiest of gewoon het neutrale wit weer wat op wilt frissen; met deze handige tips is dat klusje zo geklaard!

Bereid alles goed voor

Niets zo vervelend als halverwege de verfklus naar de bouwmarkt te moeten rijden. Zorg dus voor een goede voorbereiding. Haal alle materialen en voldoende verf in huis. Denk ook aan beschermingsmaterialen voor zowel jezelf, als de meubelstukken in de kamer. Moet je veel in de hoogte werken? Dan is het verstandig om gebruik te maken van een kamersteiger. Zo voorkom je niet alleen ongelukken, maar ook een flinke dosis spierpijn. Ga op tijd op zoek naar een aanbieder om een steiger te huren, zo weet je zeker dat er een beschikbaar is op de verfdag.

Zorg ook voor schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen zoals bijvoorbeeld schoonmaakazijn en terpentine kunnen zomaar eens de redder in nood zijn tijdens een verfklus. Een paar flinke druppels op de nieuwe laminaatvloer zijn namelijk een stuk gemakkelijker te verwijderen wanneer je wat terpentine bij de hand hebt. Ook verfkwasten kunnen op deze manier na gebruik, direct schoongemaakt worden. Zo blijven ze langer goed en kun je ze ook nog eens gebruiken voor een andere klus.

Breng de ruimte in gereedheid

De kamer die uiteindelijk geverfd zal moeten worden moet vooraf even een kleine transformatie ondergaan. Probeer meubelstukken en decoratieve items zoveel mogelijk uit de ruimte te verwijderen. Op deze manier heb je voldoende ruimte om te verven en voorkom je beschadigingen en verf spatten. Kunnen bepaalde items niet verhuisd worden? Dek ze dan goed af met kranten, verhuisdekens of plastic zeil.

Doe het samen

Verven is geen onaangename klus, maar door het samen te doen maak je het nog leuker. Niet alleen is dit erg gemakkelijk bij grote klussen, maar het zorgt ook gewoon voor net dat beetje extra sfeer. Zet een muziekje aan, zet wat lekkers op tafel en steek samen de handen uit de mouwen.

Let op de kwaliteit van het tape

Over het algemeen verven we met een standaard rolletje schilderstape. Maar toch zorgt dat standaard rolletje ervoor dat de verf altijd lijkt door te lopen. Koop dan ook niet zomaar het goedkoopste rolletje schilderstape, maar ga op zoek naar tape van kwaliteit. Niet alleen scheelt je dit veel werk, maar het zorgt ook voor een beter eindresultaat.

 

Related Posts