Home Klustips 6 tips voor het verhuizen van grote meubels

6 tips voor het verhuizen van grote meubels

Door bouwsuper
Grote meubels verhuizen

Een verhuizing is een flinke klus. Het inpakken en verhuizen van dozen, decoraties en andere woning materialen kan flink wat werk om handen hebben. Maar zodra de grote meubels verhuisd moeten worden wordt het nog net wat ingewikkelder. Met deze tips maak je het verhuizen van grote meubels net wat gemakkelijker.

Regel het juiste vervoer

Het juiste vervoer is natuurlijk van groot belang. Dat 5-persoons bankstel past waarschijnlijk niet in de achterbak van je Mitsubishi Colt. Ga dan ook op zoek naar een andere manier om grote meubelen te vervoeren. Ondernemingen als demeubeltaxi bieden specifiek vervoer aan om deze klus veilig en gemakkelijk te kunnen klaren.

Passen en meten

Voordat je aan het tillen gaat is het natuurlijk wel gemakkelijk om te weten of het allemaal wel gaat passen. Meet grote meubelstukken dus eerst even op en kijk via welke route ze het gemakkelijkste te vervoeren zijn. Het zou zomaar eens kunnen dat het 5-persoons bankstel niet door de deur past, en via het raam naar buiten moeten.

Beschermingsmaterialen

Zorg dat je de grote meubels goed beschermd. Gebruik eventueel verhuisdekens of bubbeltjesplastic om ervoor te zorgen dat zowel de meubelen als de omgeving onbeschadigd blijft. Zorg ook voor je eigen bescherming. Draag eventueel passende werkkleding om schade aan kleding en je eigen lijf te voorkomen.

Verzekeringen

Neem vooraf even contact op met je verzekering om te weten waar en wanneer je meubelen verzekerd zijn tijdens een verhuizing. Maak je gebruik van een officieel verhuisbedrijf? Dan zit de verzekering hier vaak bij inbegrepen. Neem in ieder geval even de tijd om dit na te gaan.

Hulpmiddelen

Het verhuizen van grote en vooral zware items kan vaak lastig zijn. Zorg dus dat er voldoende back-up aan hulpmiddelen aanwezig is. Denk bijvoorbeeld aan een rolkarretje of iets simpels als de krik van de auto om zware items over drempels heen te tillen. Ook karton en dik plastic is natuurlijk welkom om als schuif materiaal te gebruiken. Blijven de vloeren zeker mooi!

Voldoende handjes

Verhuis zware en grote meubels nooit alleen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het is altijd belangrijk dat er voldoende mensen aanwezig zijn. Vele handen maken licht werk, dus zorg op tijd dat er voldoende handjes aanwezig zijn om je te helpen met de verhuizing. Maak vooraf eventueel wat lunchpakketjes klaar en zorg voor voldoende drinken in de woning. Zo kan iedereen iets te eten of te drinken pakken zodra ze hier behoefte aan hebben; de energie van de voeding hebben ze in ieder geval zeker nodig!

 

Related Posts