Home Klustips Je eigen meubels maken; vintage of industrieel?

Je eigen meubels maken; vintage of industrieel?

Door bouwsuper
eigen meubels maken

Ben jij een echte klusser en wil jij je eigen tintje geven aan je interieur? Waarom dan niet je eigen meubels maken, zo kan je zelf bepalen wat voor soort meubels je neer zet en heb je echt unieke stukken. Maar voor welke stijl ga je dan? In dit artikel bespreken we twee verschillende soorten stijlen: vintage en industrieel.

Vintage

De vintage stijl houdt in dat het ouderwets lijkt. Echte vintage meubels lijken niet alleen oud, maar die zijn dat ook. Vaak zie je houten tafels en kasten, stoelen en banken die gemaakt zijn van stof met metalen of houten poten. Vooral de tafels en kasten zijn zelf relatief makkelijk te maken, maar lijkt het hout dan te nieuw en heeft het niet dat vintage gevoel? Geen probleem, met een paar simpele trucs lijkt het hout meteen jaren oud. Een van de simpelste truc die er is, is het gebruiken van schuurpapier. Door eerst te verven en dan met schuurpapier het hout te bewerken komt het hout door de verf heen en lijkt het meteen verouderd. Zorg wel dat de kast en/of tafel goed stevig is voordat je het hout gaat bewerken. Gebruik daarom een goede schroefmachine, eentje waarvan je zeker weet dat die de job aankan, zoals een Makita schroefmachine.

vintage meubels

Industrieel

Industrieel heeft een ruwere look dan vintage. Bij een industriële stijl zie je vaak een combinatie van metaal, hout en steen.

Het voordeel van de industriële stijl is dat je elk soort stuk hout kan gebruiken, ook oud hout. Zorg er wel voor dat wanneer je oud hout gebruikt dat het van goed niveau is. Vind je oud hout niks en wil je liever een nieuw stuk hout gebruiken? Ga op zoek en laat je niet tegenhouden door de grootte want je kan het stuk hout altijd op maat maken met een  decoupeerzaag. Het voordeel van de industriële stijl ten opzichte van de vintage stijl is dat het niet oud hoeft te lijken, dus een nieuw stuk hout past net zo goed in de stijl als oud hout, jij mag bepalen.

industriele meubels

Heb je nu eindelijk de meubels die je mooi vindt maar vind je dat de vloer er niet bij past, dan kan je makkelijk een vloer leggen die er wel bij past. Want als je het doet, dan doe het wel meteen goed.

Related Posts