Home Klustips Duidelijke rollen bij een doe-het-zelf bouwproject met vrijwilligers

Duidelijke rollen bij een doe-het-zelf bouwproject met vrijwilligers

Door bouwsuper
Bouwproject

Als je begint aan een bouwproject, dan doe je dit bijna nooit alleen. Je hebt meerdere mensen in verschillende functies nodig tijdens een bouwproject. Of het nu een huis verbouwen is, een tuinhuisje aanleggen of het lokale clubhuis opknappen met vrijwilligers, er zijn meerdere functies die moeten worden ingevuld. Om onduidelijkheden te voorkomen is het belangrijk dat je een goede rollenverdeling maakt van iedereen die je helpt bij het project, zeker bij vrijwilligers. Wij delen daarom een aantal tips om dit te doen.

Maak een plan

Er is natuurlijk al een plan voor je bouwproject. Maar het is ook handig om een plan te maken voor de rolverdeling van het project. Zorg dat je het volgende op papier hebt staan om het jezelf een stuk eenvoudiger te maken:

  • In welk tijdsbestek wil ik het doe-het-zelf project afronden?
  • Welke rollen heb ik nodig tijdens het doe-het-zelf project?
  • Op welk punt tijdens het project heb ik elke rol nodig?
  • Welke mensen heb ik in gedachte die deze rollen kunnen vervullen tijdens het doe-het-zelf project?

Als je van het bovenstaande een overzicht maakt, kom je al een heel eind.

Kies voor naambadges

Een goede manier om iedereen met elkaar kennis te laten maken en elkaars rol duidelijk te maken is door gebruik te maken van naambadges. Met een naambadge kun je zelf eenvoudig bepalen wat er op de badge komt te staan. En met behulp van speciale software is het zelfs mogelijk om de badges te hergebruiken voor toekomstige projecten. Oftewel ontzettend handig om een duidelijke rolverdeling te maken tijdens je bouwprojecten.

Zorg voor goede leiding

Als je een groot doe-het-zelf project hebt en je hebt verschillende teams, kies er dan voor om per team een leider aan te wijzen die de rest aanstuurt. Zo voorkom je dat je zelf alles hoeft te managen en in de gaten hoeft te houden. Met de teamleiders kun je zelf overleggen en bespreken wat er goed en fout gaat, zo kun je op een efficiënte manier het project begeleiden. Lees hier wat tips voor jou als projectbegeleider.

Gebruik onze tips en zorg dat je jouw doe-het-zelf project goed kan managen!

 

Related Posts