Home RuimteBuiten Je eigen loungeplek maken voor deze zomer

Je eigen loungeplek maken voor deze zomer

Door bouwsuper

Je kijkt eens in de tuinen van buren of vrienden en ziet hoe heerlijk zij genieten van de zon. Kijk je in je eigen (achter)tuin, dan denk je vast weleens: misschien moest ik ook maar eens aan de slag… Uiteraard kan een loungeplek zo duur worden gemaakt als je zelf wilt: een kant-en-klare plek wordt al snel vrij duur omdat die door professionals wordt aangelegd. Gelukkig kun je ook gerust zelf je eigen loungeplek maken voor deze zomer!

1.      Hangmat

De simpelste loungeplek is natuurlijk de hangmat. Je gaat naar de winkel, koopt een simpele hangmat plus de benodigdheden deze op te hangen en je kunt aan de slag. Omdat de meesten helaas niet de ideale twee palmbomen in de achtertuin hebben staan, kun je het beste zelf eerst twee stevige palen in de grond poten. Denk eraan dat ze diep genoeg staan, anders kon je weleens een vervelende verrassing overkomen als je wilt gaan relaxen. Wil je palen die niet gaan rotten na verloop van tijd, dan zet je ze het beste op betonpoeren.

2. Terras

Het zelf aanleggen van een terras kan simpel zijn – of een flinke berg werk opleveren. Dit hangt af van wat je wilt, hoe je het wilt gaan aanleggen, de locatie en de grootte. Kies je voor een terras met kleine stenen, dan ben je flink wat langer bezig dan met tegels. In beide gevallen egaliseer je de grond, bedekt deze met een laag zand en begint pas daar bovenop de stenen of tegels te leggen. Een terras van vlonderplanken kan natuurlijk ook, waarbij ook in dit geval het gebruik van betonpoeren als basis wordt aangeraden.

3. Serre

Je kunt ook een eigen serre aan het huis bouwen. Dit is meestal een stuk minder ingewikkeld dan een ‘echte’ aanbouw. Uiteraard kun je wel een hele aanbouw maken van bakstenen en glas, maar ook een serre die is opgebouwd uit bijvoorbeeld plexiglas kan een heel aangename loungeplek opleveren. Je kunt de aanbouw zo duur en zo uitgebreid maken als je zelf wilt, al zul je wel in alle gevallen even een aantal praktische zaken overwegen. Zo is het belangrijk dat je serre voorzien is van een goede vloer, dat het geheel goed stevig is en dat er zonwering in zit.

4. Barbecue-put

Wat ook helemaal in de mode komt, is een loungeplek die gecombineerd wordt met de plaats voor feestjes en om te barbecueën. Herinner jij je nog plaatjes van de relax-kuilen uit de jaren ’60 en ’70? Zoiets is ook ideaal om je eigen hangplek te maken. In het midden van de put kun je heel mooi ruimte maken voor een barbecue of vuurplaats, zodat je er ook ’s avonds nog lekker kunt relaxen.

5. Zonwering

Of jouw ideale loungeplek nu een simpele hangmat is, een mooi terras of een flinke serre: je moet sowieso denken aan bescherming tegen de zon. Het is jammer als je een mooie plek hebt om te relaxen en je moet je juist op het warmste moment van de dag terugtrekken omdat de zon erop staat. Dus kun je beter zorgen voor een goede zonwering. Bij de hangmat is dat over het algemeen een tactisch geplaatste parasol, maar boven een terras of serre kies je toch meestal voor een andere oplossing. Zo is een elektrisch screen erg mooi voor een serre en kun je ook voor over je terras zelf een heel mooie zonwering maken.

Een loungeplek is helemaal niet zo moeilijk te realiseren, zeker niet wanneer je een beetje een handige klusser bent. Natuurlijk draai jij je hand er niet voor om zelf een terras aan te leggen en als je goed kunt klussen, is ook een zonwering geen probleem. Natuurlijk kun je het klussen zelf ook veraangenamen: niet alleen werk je toe naar een mooi doel (je eigen super relaxte loungeplek), maar ook kun je natuurlijk gezellig samen met vrienden of familie aan de slag. Met een biertje erbij en een afsluitende barbecue erna, is er toch weinig leuker dan klussen in je eigen tuin!

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.