Home RuimteKinderkamer Hoe kies je het juiste kinderbed?

Hoe kies je het juiste kinderbed?

Door bouwsuper
kinderbed kiezen

Is het bed van je zoontje of dochtertje aan vervanging toe? Dan kom je er al snel achter dat er ontzettend veel kinderbedjes op de markt zijn. Er zijn kinderbedjes in allerlei soorten, maten, kleuren en vormen. Maar hoe kies je het juiste kinderbed in dit grote aanbod? Dat lees je in dit artikel.

De juiste bodem

Je kunt het beste een kinderbed met lattenbodem kopen voor je zoon of dochter. Een lattenbodem is een prima bodem voor een kinderbed: het is stevig en ventileert goed. Leer je kind wel direct af om op het nieuwe bed te springen, want hierdoor kan de lattenbodem namelijk kapot gaan.

Hoog of laag

Je kunt een standaard laag kinderbed kopen voor je zoon of dochter, maar ook een halfhoog bed, een hoogslaper of een flexibel kinderbed. Wat is nu de beste keuze?

Als je voldoende ruimte hebt op de kinderkamer, kun je een laag bed kopen voor je kind. Een laag bed is praktisch met opmaken, maar ook met voorlezen. Bovendien kan je zoon of dochter gemakkelijker in en uit dit bed klimmen.

hoog of laag kinderbed

Heb je minder ruimte in de kinderkamer? Dan kun je een halfhoogslaper of een hoogslaper kopen. Hier kun je namelijk nog spullen onder zetten. Een halfhoogslaper is uitermate geschikt voor jonge kinderen. Je kunt gemakkelijk bij je kind in bed kruipen (bijvoorbeeld voor het voorlezen) en omdat het bed minder hoog is, is het minder spannend om in en uit te klimmen. Bovendien is een hoogslaper uiterst praktisch, want onder dit bed kun je een bureau zetten, een speelhoek creëren of zelfs een lage kledingkast zetten. Zo mis je geen enkele ruimte in de krappe kinderkamer, handig!

Lees ook: Creatief met houten kistjes – Inspiratie voor de kinderkamer

Het matras

Een goed kindermatras hoeft niet duur te zijn. Voor een paar tientjes kun je al een prima matras kopen voor je zoon of dochter. En geef je wat meer geld uit, dan weet je zeker dat je kind heerlijk zal slapen in zijn of haar nieuwe bed. Zoek je specifiek naar een babymatras? De Consumentenbond heeft een handig overzicht met waar je tijdens de aanschaf op kan letten.

Een matras van polyether is prima voor een kinderbed. En heeft jouw zoon of dochter nog regelmatig ‘ongelukjes’ ’s nachts? Koop dan een afneembare en/of afwasbare tijk. Een tijk is het omhulsel dat om de vulling van een matras heen zit. Kun je dit afwassen, dan gaat het matras veel langer mee.

Heeft je kind zeer regelmatig ongelukjes in bed? Dan raden wij je aan om een hoeslaken met waterdichte onderkant te kopen voor optimale bescherming van het matras.

Related Posts