Home RuimteKinderkamer Creatief met houten kistjes – Inspiratie voor de kinderkamer

Creatief met houten kistjes – Inspiratie voor de kinderkamer

Door Marieke
Houten Kistjes

Het wordt niet meer alleen gebruikt voor groenten, fruit of aardappelen; de houten fruitkistjes. Deze houten kistjes zijn tegenwoordig ook als meubelaccessoires te koop. Zo heeft Ikea bijvoorbeeld houten kistjes in het assortiment in twee verschillende maten, maar ook elders kun je de houten decoratie kistjes kopen. Deze houten kistjes kun je voor heel wat doeleinden gebruiken, maar ze lenen zich er ook goed voor om creatief mee aan de slag te gaan. In dit artikel laten we je een aantal ideeën zien specifiek voor de kinderkamer.

Schilderen

Het leuke van de houten kistjes is dat je ze in elke kleur kunt verven die je maar wilt. Daarmee kun je een kistje creëren die geheel in stijl is bij de kinderkamer. Een leuk effect krijg je om de buitenkant van het kistje in een andere kleur te verven dan de binnenkant van het kistje. Het mooiste effect krijg je als je de buitenkant wit verft en de binnenkant een andere kleur. Als je de houten kisten mooi vindt zoals ze zijn, dan hoef je het natuurlijk niet te verven. Met behulp van sjablonen kun je de kistjes versieren met figuurtjes of er een woord of naam opschrijven. Daarnaast zijn er nog vele mogelijkheden en manieren om de kistjes aan de muur te hangen of neer te zetten.

Creatieve ideeën met houten kistjes

Als je wieltje onder de houten kistjes plaatst, dan heb je een mooie speelgoedkist of boekenkist die makkelijk te verrijden is voor de kinderen. Of plaats er pootjes onder, daarmee creëer je een (nacht)kastje die je in de slaapkamer naast het bed kunt neerzetten. Je kunt een of meerdere kistjes aan de muur hangen en daarin wat leuke accessoires zetten. De kistjes zijn op verschillende manieren stapelbaar, zowel in de lengte als in de breedte en daarmee kun je een leuke (boeken)kast maken.

Tractor

En wat vind je van deze tractor? Die staat perfect in elke stoere jongenskamer. Leuk om er speelgoed of boeken in op te bergen. Je hebt er niet zo heel veel materialen voor nodig en is eenvoudig te maken.

Benodigdheden
2 houten kistjes
Verf: groen, geel en zwart
Een vierkante houten plaat (Lengte en breedte van de plaat is net zolang als de lengte van het kistje)
2 kleine ronde houten schijven
2 grote ronde houten schrijven

Stappenplan Tractor

 1. Verf de houten kisten. Verf één kistje helemaal groen, verf het andere kistje ook groen en de bovenste rand met gele verf.
 2. De houten plaat die je voor het dak gaat gebruiken verf je groen. Verf eventueel de zijkantjes van de plaat geel.
 3. Verf de wielen; de binnenste cirkel geel en de buitenste rand zwart.
 4. Verf alles nog een keer als dat nodig is.
 5. Bevestig nu alle onderdelen aan elkaar zoals je op onderstaande foto ziet.

Voor de Thomas de Trein-fans

Is jouw zoon of dochter fan van Thomas de Trein? Op bijna eenzelfde manier is ook deze Thomas de Trein gemaakt. Het is wel iets bewerkelijker dan bovenstaande tractor, maar als je goed naar de foto kijkt is het zeker goed te doen om het zelf te maken.

Limonadekraam/speelwinkeltje

Wat zullen veel harten van de meiden sneller gaan kloppen bij het zien van deze limonadekraam. De kraam is ook in te richten als winkeltje of groentekraam. Het stappenplan is eenvoudig. Kinderen kunnen prima meehelpen bij het maken van deze kraam! Of wordt het een verrassing voor een verjaardag of Sinterklaasfeestje?

Benodigdheden
4 houten kistjes
2 lange latjes
1 bredere houten lat
Verf

Stappenplan Limonadekraam

 1. Verf de houten kistjes en de 2 lange smalle latjes in een kleur naar wens.
 2.  Verf ook de brede lat in een kleur naar wens. Hiervoor kun je bijvoorbeeld ook schoolbordverf of magneetverf gebruiken. Zo kun je de naam van de winkel steeds afwisselen.
 3. Zet 2×2 kistjes op elkaar en zet daarna de 2 rijtjes van 2 tegen elkaar. Je kunt het doen zoals op de foto – om en om de open en dichte kant -, je kunt ook alle kistjes op dezelfde manier plaatsen. Wat jij het mooist en het fijnst vindt.
 4. Bevestig de kistjes stevig aan elkaar.
 5. Bevestig een lange smalle lat aan de linkerkant en een aan de rechterkant.
 6. Tussen de twee latjes bevestig je bovenin de bredere houten plank.
 7. Richt je winkel of limonadekraam in zoals jij het wilt.

Pinterest

Op Pinterest verzamelden wij nog veel meer creatieve ideeën met houten kistjes. Neem gerust eens een kijkje.

Waarmee ga jij aan de slag voor de kinderkamer?             

Related Posts