Home materiaal Tellerkopschroeven: de ijzersterke opvolger van de houtdraadbout

Tellerkopschroeven: de ijzersterke opvolger van de houtdraadbout

Door bouwsuper
Tellerkopschroeven

Bij het bouwen van je volgende grote tuinproject heb je al genoeg aan je hoofd. Nadat je hebt bepaald welke constructie je in je tuin wil maken, moet je nog nadenken over houtsoorten en andere benodigdheden. Details als welke schroeven ga je gaat gebruiken worden dan nog wel eens over het hoofd gezien. Vroeger moest je een houtdraadbout met een steeksleutel of dopsleutel vastzetten, wat natuurlijk tijdrovend werk is. Met deze tellerkopschroeven is dit voorgoed verleden tijd. Maar wat maakt deze verbeterde houtdraadbouten nou zo handig? Hieronder vind je alle voordelen van tellerkopschroeven.

Snel te verwerken

Een van de grootste voordelen van de tellerkopschroef, ook wel schotelkopschroeven genoemd, is de verwerkingssnelheid. Houtbouw constructies moeten natuurlijk goed bevestigd worden, maar dat hoeft niet heel moeilijk te zijn of lang te duren. De tellerkopschroeven zijn uitgerust met een speciale Torx40 kop. Dit is een grote kop, die zorgt voor een goede trekkracht. Hierdoor zijn deze schroeven met accuboor te verwerken, want het bitje heeft veel meer grip op de schroefkop. Met een boor kun je nu eenmaal veel sneller werken dan als je handmatig aan de slag moet met dopbit of steeksleutel. Daarnaast heb je minder kans dat je de schroef beschadigt en uiteindelijk gaat roesten.

Handige schachtribben

Naast de verwerkingssnelheid hebben deze tellerkopschroeven nog een voordeel. Ze zijn uitgerust met schachtribben. Deze schachtribben maken ruimte voor de schacht van de schroef, waardoor houten balken extra stevig aan elkaar bevestigd wordt. Dit zorgt ervoor dat er minder spanning op de schroeven komt te staan en dat ze niets aan kracht verliezen. Daarnaast zijn deze tellerkopschroeven uitgerust met grof schroefdraad. Dit schroefdraad zorgt ervoor dat de schroef snel en gemakkelijk het hout in gaat, waardoor je meer schroeven per acculading kunt plaatsen.

Populaire maten

Nu is de tellerkopschroef in vele soorten en maten verkrijgbaar, dus welke moet je kiezen? Bij bouwwerken van Lariks Douglas wordt veel gebruik gemaakt van de geel verzinkte variant. Daarnaast is de houtbouwschroef nu ook in het grijs verzinkt verkrijgbaar. RVS is ook een optie, al zijn deze schroeven iets minder sterk dan de verzinkte versie. Deze RVS houtbouwschroeven zijn wel heel geschikt om buiten te gebruiken. De maten 80, 100 en 120 mm zijn het populairst als het gaat om tellerkopschroeven, maar dat ligt natuurlijk aan de toepassing waar je het voor wil gebruiken.

Met deze tellerkopschroeven staat elke houten constructie binnen een handomdraai!

Related Posts