Home Klustips Een kinderkamer maken met weinig budget: 6 tips

Een kinderkamer maken met weinig budget: 6 tips

Door Judith

Een kinderkamer inrichten is leuk om te doen. Maar als je een klein budget hebt, wordt het een stuk lastiger. Je moet leuke items zien te vinden voor weinig geld. Kun je het dan wel gezellig maken in de kinderkamer? Jazeker! Kijk maar naar deze tips om een kinderkamer te maken met weinig budget!

Tip 1: een verfje doet wonderen

Vind je de kinderkamer niet zo mooi? Een verfje op de muren doet wonderen. Het helpt vaak om een effen behang te nemen, bijvoorbeeld veelbehang. Dit kun je dan schilderen om de kinderkamer op te frissen. Ga bijvoorbeeld voor drie effen muren en één gekleurde muur. Dan krijg je meteen al een heel ander effect in de kinderkamer.

Tip 2: knap de vloer op

De vloer van de kinderkamer bepaalt voor een groot deel hoe de sfeer is. Kies dus voor een fatsoenlijke vloer en knap de oude op als dat nodig is. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor goedkoop laminaat als er een nieuwe vloer nodig is. Een vloerkleed kan ook eventuele beschadigingen op een goede manier wegwerken.

Tip 3: kies meubels die bij elkaar passen

Een kinderkamer inrichten met beperkt budget levert soms een rommeltje op. Maar om het goed te doen, moet er juist eenheid zijn in de ruimte. Kies dus meubels die goed bij elkaar passen. Bij voorkeur ga je voor een complete kinderkamer, zodat je alles uit dezelfde set hebt. Er zijn best goedkope kinderkamers te vinden, wat vaak voordeliger is dan losse meubels uitzoeken.

Tip 4: zorg voor eenheid in de kamer

Behalve de meubels moet ook de rest van de kinderkamer goed bij elkaar passen. Dus ook kasten, opbergmanden, een speelhoek of wat je maar bedenkt. Ga bijvoorbeeld voor een vaste kleur. Witte of zwarte meubels zijn meestal het gemakkelijkst omdat je die bijna overal mee kunt combineren. Terwijl houtkleuren heel moeilijk kunnen zijn omdat er zoveel verschillende tinten zijn.

Tip 5: ga voor leuke decoraties

De keus in meubels is meestal wat kleiner als je een beperkt budget hebt. Maar je kunt de boel wel flink opvrolijken met decoraties. Eventueel ga je de kamer samen met je kind versieren. Zelfgemaakte decoraties doen het meestal ook prima in de kinderkamer. Mooie muurdecoraties kunnen de aandacht afleiden van de kleine minpuntjes en de kamer meteen gezelliger maken.

Tip 6: voordelige raamdecoratie

Een kinderkamer heeft goede gordijnen nodig. Maar gordijnen kunnen behoorlijk duur zijn. Je kunt dit oplossen door te kiezen voor raamdecoratie in een standaard maat. Vaak heb je dan nog de mogelijkheid om de maat zelf iets aan te passen. Het past dan misschien niet zo naadloos als je zou willen, maar je hebt wel hele mooie raamdecoratie voor weinig geld.

Een kinderkamer inrichten met een beperkt budget is een hele uitdaging. Zeker als je kind al wat groter is en zelf ook wat te zeggen wil hebben. Toch kun je ook met weinig geld een leuke kinderkamer maken. Er zijn genoeg manieren om aan goedkope meubels te komen. En eventueel kun je, als je handig bent, ook zelf een bed maken of oude meubels opknappen voor de kinderkamer. Steigerhouten meubels zijn ook een goede oplossing, want deze kun je meestal ook wel zelf maken.

Related Posts