Home RuimteTuin De vele functies van de blokhut op een rij

De vele functies van de blokhut op een rij

Door bouwsuper
De vele functies van de blokhut op een rij

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een blokhut te laten plaatsen en dat is niet voor niks. Het laten plaatsen van een blokhut brengt namelijk een hoop voordelen met zich mee en een blokhut kan dan ook voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo is het bijvoorbeelde de ideale plek om spullen op te bergen. Maar er is meer, veel meer, en in dit artikel vertel ik je erover.

Het verschil tussen een blokhut en een tuinhuis

Voordat ik je vertel over de vele manieren waarop je een blokhut kunt gebruiken, wil ik je graag vertellen over het verschil tussen een blokhut en een tuinhuis. Deze termen worden namelijk vaak door elkaar gehaald, maar er bestaan wezenlijke verschillen. Het grootste verschil tussen een blokhut en een tuinhuis zit ‘m in de constructie. Een blokhut is namelijk altijd gemaakt van massief hout, waarbij de balken in de hoeken dicht bij elkaar worden gehouden. Dit geeft de blokhut gelijk een stoer en robuust uiterlijk. 

Multifunctioneel!

Zoals ik in de inleiding van dit artikel al aangaf zijn blokhutten multifunctioneel en brengt het plaatsen van een blokhut dan ook een hoop voordelen met zich mee. Benieuwd hoe je de blokhut kunt gebruiken? Ik heb een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet.

De ideale berging

De ideale berging

De meeste mensen die een blokhut laten plaatsen, gebruiken de blokhut als berging. Daar is het natuurlijk ook de ideale plek voor, aangezien je je spullen er veilig en droog kunt stallen. Denk aan fietsen, tuinmeubelen die niet goed bestemd zijn tegen winters weer, speelgoed en gereedschap.

Handig als werkruimte

Een blokhut kan ook prima worden gebruikt als werkruimte. Heb je een creatieve hobby zoals bijvoorbeeld houtbewerken? Dan is een blokhut daarvoor uitermate geschikt.

Sporten of ontspannen

Wist je dat de blokhut ook vaak wordt gebruikt als ruimte om te sporten of juist om te ontspannen? Zo dient de blokhut als een ideale plek voor je fitnessapparatuur en zo creëer je eenvoudig je eigen mini gym. Kom je liever lekker tot rust? Door er een jacuzzi of hottub te plaatsen tover je je blokhut om in je persoonlijke wellness center!

Ben je enthousiast geworden en wil je weten over blokhutten? Op deze pagina vind je meer inspiratie.

Related Posts