Home RuimteTuin 8 tips om van je tuin een gezellige plek te maken

8 tips om van je tuin een gezellige plek te maken

Door Marieke
Tuin

In deze tijd van het jaar brengen we veel tijd in de tuin door. Voor de meesten onder ons is de tuin een verlengde van het huis en willen van de tuin ook een gezellige en sfeervolle plek maken. In dit artikel geven wij 8 tips om van je tuin een sfeervolle plek te maken waar je op een mooie dag optimaal van kunt genieten.

Overkapping

Op een mooie zomeravond kan er zomaar eens een verkoelend buitje vallen. We willen dan niet direct naar binnen. Een overkapping is dan een mooie oplossing zodat je toch heerlijk buiten kunt zijn en niet nat wordt van de regen. Bovendien biedt een overkapping ook een schaduwrijke plek zodat jij veilig van je tuin kunt genieten op elk moment van de dag.

Een zithoek

Als je veel tijd buiten doorbrengt, wil je natuurlijk ook een plek waar je lekker kunt zitten en waar je het lang volhoudt. Een prachtige loungeset is dan fantastisch om onder je overkapping te plaatsen en waar je heerlijk lang lekker kunt zitten. Een goed boek en een glas wijn en je komt zeker te weten tot rust.

Wil je ’s avonds ook lekker in de tuin eten? Dan kun je er ook voor kiezen om een tuintafel met tuinstoelen te nemen. Zo kun je er samen met je gezin een heerlijk diner nuttigen.

Accessoires

Leuke kussentjes in de loungeset, een dekentje voor als het toch net even te koud wordt om buiten te blijven zitten, verlichting, kaarsen, maak je loungehoekje af door allerlei leuke accessoires toe te voegen in een gezellige kleur. Kies ook mooie kussen voor in je tuinstoelen.

Barbecue

Ook een barbecue mag natuurlijk niet ontbreken in een tuin. Op een mooie zomerse dag heb je vaak geen puf om te koken. Dan kies je er gauw voor om de barbecue aan te steken en even een stukje vlees of vis te grillen en er een heerlijke salade bij te eten. Ook kun je dan je familie en vrienden uitnodigen voor een gezellig avondje samenzijn.

Vuur

Vuur doet het altijd goed! Met z’n allen rondom de vuurkorf gezellig marshmallows roosteren. Ook kun je kiezen voor een vuurtafel met gasbrander die je bij je loungeset plaatst en daar kunt genieten van een heerlijke warmte. Of kies je liever voor een terrashaard?

Verdiep je in de mogelijkheden, voor- en nadelen wat betreft een vuurplaats en kies voor jou de fijnste mogelijkheid. Wist je dat je een vuurkorf, vuurschaal, of vuurtafel vaak ook kunt gebruiken als barbecue om je vlees op te roosteren?

Vrolijk je schutting op

Heb je een schutting? Dat is vaak een saaie lange houten wand. Ook hier kun je heel wat mee doen om het vrolijker en aantrekkelijker te maken. Hang tuinposters op, of vrolijk gekleurde vogelhuisjes. Kies voor een snoer met verlichting die je aan de schutting hangt. Of hang er zakken op met vrolijk gekleurde planten erin! Zo maak je ook van je saaie schutting een vrolijke muur.

Verlichting

We hadden het al even over verlichting. In augustus kan het al snel gaan schemeren. En toch wil je je even doorlezen in je boek in die lekkere hoek van de loungebank. Breng verlichting aan in je tuin. Kies voor sfeerverlichting voor nog meer gezelligheid en sfeer en je kunt nog heerlijk lang genieten terwijl het buiten al donker wordt. O ja, vergeet niet om op de vallende sterren te letten en een wens te doen.

Water

Water doet het ook altijd goed in een tuin. Bovendien is het geluid van een waterval rustgevend. Heb je geen plaats voor een vijver? Er zijn ook kleine waterschalen en waterelementen die toch die rust en sfeer kunnen brengen in je tuin.

Hoe maak jij van je tuin die gezellig en sfeervolle plek?

Related Posts