Home Wonen Wonen in een tiny house

Wonen in een tiny house

Door Anne

Waar een groot huis voor enorme luxe kan staan, zou een klein huis kunnen staan voor ultieme vrijheid. De ‘Tiny House’ maakt zijn opmars, steeds meer mogelijkheden dienen zich aan en ook steeds meer plekken om te kunnen wonen in een tiny house zijn te vinden.

Is een tiny house geschikt voor jou?

Het eerste wat je jezelf moet afvragen is of een tiny house iets voor jou is. Kan je er tegen om met je partner of gezin in één ruimte te leven? Bevalt een leven in de natuur je en kun je leven met puur de noodzakelijke dingen om je heen?

Hoe vind je een tiny house?

Via Facebook zijn er meerdere Facebook-groepen te vinden waarin je kunt kletsen over tiny houses. Anderen delen hun tips voor opbergmogelijkheden, waar ze hun tiny house neerzetten en hoe ze zo klein mogelijk proberen te leven. Vraag eens in de gemeente waar je zou willen wonen wat de mogelijkheden zijn en of er in de toekomst initiatieven worden gestart.

Een tiny house kopen

Een tiny house koop je over het algemeen niet. Omdat je zo kleinschalig woont en daarin de wens per persoon zo verschillend is, is het verstandiger om zelf een tiny house te bouwen dat voldoet aan je verwachtingen. Ben je niet handig aangelegd? Er zijn bedrijven die voor jou tiny houses bouwen. Je geeft je wensen door en zij bouwen wat jij voor ogen hebt. Zelf kun je aan de slag gaan met de talloze instructievideo’s via internet.

Eerst even proberen

Voor je je huis te koop zet en een tiny house gaat bouwen: boek eerst eens een weekend in een stacaravan. Wellicht vind je via Airbnb wel een tiny house die je kunt huren voor een week. Ga het eerst eens proberen. Bevalt de kleine ruimte je? Wat zou je anders doen? Word je nog niet gek van je huisgenoten? Welke items in de tiny house zijn voor jou noodzakelijk en welke mogen direct weg? Probeer het eerst eens uit voor je tot besluit komt.

Aan de slag!

Tenslotte is het hebben van een tiny house een levensgroot project. Je komt waarschijnlijk uit een complete woning waaruit je bijna niets meeneemt, behalve je kleding en andere persoonlijke spullen. Ruimte voor je kasten is er waarschijnlijk niet. Lees je goed in, probeer je te verdiepen in de mogelijkheden, kosten en standplaatsen en bedenk goed of je tiny house genoeg warmte biedt in de winter en genoeg frisse lucht in de zomer. Maak een stappenplan en kijk wat het beste bij je past!

Related Posts