Home Gereedschap Deze tien items zou iedere klusser moeten hebben

Deze tien items zou iedere klusser moeten hebben

Door bouwsuper
Items klusser

Sommige items zijn werkelijk waar onmisbaar. Een boormachine, een hamer en een schroevendraaier zijn bijvoorbeeld uit geen enkele gereedschapskist weg te denken. Maar ook deze tien items zou iedere klusser moeten hebben.

1. Handgereedschap

Zoals vernoemd, zonder een basis assortiment aan handgereedschap kom je nergens. Een goede schroevendraaier set, een hamer, een ringsleutel set en een brede keuze aan tangen bieden een goede basis. Dit handgereedschap heb je namelijk niet alleen nodig als je een echte doe-het-zelver bent, ook voor de kleine klussen is handgereedschap een van de basisbenodigdheden.

2. Spijkers, moeren en bouten

Naast het handgereedschap heb je natuurlijk ook alle materialen nodig die hierbij horen. Denk aan spijkers, schroeven, moeren, bouten en ga zo maar door. Zonder het een heb je weinig aan het ander. Zorg dus ook dat je alle soorten en maten voldoende op voorraad hebt.

3. Specifieke materialen

Ga op zoek naar specifieke materialen voordat je aan een specifieke klus begint. Zo kun je bij een schilderklus niet zonder kwasten en komt bij houtverwerking een bijtel goed te pas.

4. Meten is weten

Of je nu wilt weten of die bank wel in de hoek past of je een handgemaakte boekenkast in elkaar wilt zetten; zonder rolmaat of liniaal kom je nergens.

5. Waterpas

Nadat je die handgemaakte boekenkast helemaal uitgemeten hebt wil je hem natuurlijk wel op zo’n manier in elkaar zetten dat de boeken er niet uit vallen. Hier komt een waterpas goed te pas. Maar ook voor kleinere klussen zoals het ophangen van planken of zelfs een schilderij is een waterpas enorm handig.

6. Verstelbare winkelhaak

Net als de waterpas is een verstelbare winkelhaak een echte must-have. Hiermee kun je gemakkelijk hoeken van 45 of 90 graden aftekenen.

7. Potloden en stiften

Om de juiste maten af te tekenen heb je natuurlijk potloden of stiften nodig. Schrijf je liever niet met potlood of stift op die witte muur? Gebruik dan (goed plakkend) schilders tape om de juiste aftekeningen aan te geven.

8. Ladder

Of het nu een hoge ladder of een keukentrapje is, af en toe moet je gemakkelijk en snel de hoogte in kunnen.

9. Bescherming

Of het nu om speciale kleding, werkschoenen of stoffen lakens gaat; zowel jij als je omgeving heeft af en toe wat extra bescherming nodig. Voorkom onnodig werk achteraf en bescherm waar nodig.

10. Gereedschapskist

Het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar een goede gereedschapskist is toch echt de basis van iedere klus. In de juiste kist kun je al je gereedschap kwijt en heb je alles bij de hand. Niets zo vervelend als tijdens het klussen op zoek moeten naar die verloren hamer.

Related Posts