Home Industrie Waarom een NEN 2580 meting laten uitvoeren

Waarom een NEN 2580 meting laten uitvoeren

Door bouwsuper
Nen meting

Wil je duidelijk inzicht in de vloeroppervlakte en inhoud van een ruimte of gebouw? Laat dan een NEN 2580 meting uitvoeren. Een NEN 2580 meetrapport geeft namelijk inzicht in de exacte vloeroppervlakte en inhoud van een ruimte. Als je een gecertificeerd bedrijf een NEN 2580 meting laat uitvoeren ontvang je binnen korte tijd een meetrapport met daarin het exacte oppervlakte en inhoud.

Bij een koop of huur transactie is het verstandig om over een NEN 2580 meetrapport te beschikken. Zo kan je potentiële huurders of kopers inzicht bieden in de exacte oppervlakte en inhoud. Hiermee voorkom je discussies achteraf.

Hoe werkt een NEN 2580 meting?

Nadat er een afspraak gepland is zal er op locatie een meting plaatsvinden. Hierbij wordt de inhoud en oppervlakte van een ruimte gemeten. Alle opgenomen gegevens worden vervolgens op kantoor uitgewerkt tot een duidelijk meetrapport. Dit rapport bestaat uit de volgende onderdelen:

  • NEN 2580 meetcertificaat
  • Toelichting en uitleg over de door ons uitgevoerde werkzaamheden
  • Heldere visualisatie van de verschillende bouwlagen in het gebouw
  • Overzichtelijke meetstaat met ruimte- en verdeelstaat
  • BVO (Bruto Vloer Oppervlakte)
  • – VVO (Verhuurbaar Vloer Oppervlakte)

Waarom een meting laten uitvoeren?

Het uit laten voeren van een NEN 2580 meting brengt vele voordelen met zich mee. Hieronder hebben we verschillende redenen om een NEN meting uit te laten voeren op een rijtje gezet:

  • Een NEN 2580 meetrapport is erg handig bij het toedelen van gemeenschappelijke ruimten
  • Doordat de exacte oppervlakken bekend zijn voorkom je discussie achteraf bij een koop of huuroverdracht. De oppervlakte bepaalt natuurlijk voor een groot deel de prijs.
  • Duidelijk zichtbaar wat de gebruiksoppervlakte en de inhoud van de ruimte of het pand is.

NEN 2580 meting aanvragen

Wil je direct een NEN 2580 meting laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf? Bij NENmetingen.nl kan je terecht voor het laten uitvoeren van een correct meting volgens de NEN 2580 normen. Vervolgens ontvang je binnen enkele werkdagen een netjes uitgewerkt meetrapport.

Related Posts