Home Wonen Verhuizen naar een woning op een hoge etage: zó pak je het aan

Verhuizen naar een woning op een hoge etage: zó pak je het aan

Door bouwsuper
Verhuizen naar een woning op een hoge etage zo pak je het aan

Een verhuizing is natuurlijk een zware klus. Zeker als de omstandigheden het je nog wat ingewikkelder maken. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een verhuizing naar een woning op een hoge etage: het is slim om hierbij de nodige voorbereidingen te treffen. We delen onze tips en tricks!

Verhuizen met een verhuislift

Als je intrekt in een woning of appartement op een hogere verdieping, is het toch al gauw veel werk om al je spullen boven te krijgen. Als er een lift in het gebouw aanwezig is, valt het nog enigszins mee. Maar als je alles via de trap naar boven moet krijgen, is dat echt onnodig veel werk. Je kunt veel beter een verhuislift huren: daarmee kun je vanaf de begane grond je meubels en andere bezittingen via buitenaf direct naar boven brengen. Dit maakt de verhuizing een stuk eenvoudiger. Ook heb je zo behoorlijk wat tijdswinst: altijd wenselijk bij een verhuizing, waar toch al snel veel uur in gaat zitten. Een verhuislift kan tot wel 31 meter hoogte komen, wat zo’n lift bijvoorbeeld ook geschikt maakt voor een verhuizing bij een hoog flatgebouw.

Maak je raam gereed voor de verhuizing

Bij een verhuizing met een ladderlift is het zaak dat je spullen via het raam naar binnen kunnen. Regel bij een ladderlift huren dan ook dat je raam hier gereed voor is – zo kan die verhuizing gewoon vlekkeloos verlopen. Meet vooraf de afmetingen van je grootste meubelstukken op, zoals je bank en je bed. Als je ook de afmetingen van je raam weet, kun je berekenen of dit past. Anders is het een idee om het glaswerk in je raam tijdens de verhuisdag te laten verwijderen: op die manier creëer je meer ruimte om je spullen door je raam te krijgen.

Pak verhuisdozen niet te zwaar in

Pak verhuisdozen niet te zwaar in

Een verhuislift is dus een ideale uitkomst voor een verhuizing naar een hogere etage! Maar de kans is groot dat je ook een aantal spullen via het trappengat of de lift binnen het gebouw naar boven brengt – zo kan de ladderlift juist met name worden ingezet voor de grote items. Daarom is het verstandig om je verhuisdozen niet te zwaar in te pakken: zorg dat je het gewicht goed verdeelt. Je moet er immers best wat meters mee maken voor de doos op de juiste plek in je huis staat. Dit kun je maar beter niet onderschatten!

De buren inlichten

Ga je bij je verhuizing veel gebruikmaken van de ingebouwde lift in het gedeelde gebouw? Dan is het slim om je buren vooraf in te lichten. Je houdt de lift zo immers toch al snel een tijdje bezet, terwijl je de dozen aan het in- en uitladen bent. Om irritaties te voorkomen, is het wel zo vriendelijk om dit aan te kondigen. En licht uiteraard ook je directe buren in over mogelijk geluidsoverlast – zeker als je gaat klussen is dit relevant. Zo denk je aan alle extra’s bij jouw verhuizing naar een hoge verdieping. Klaar voor die spannende verhuisdag!

Related Posts