Home RuimteBadkamer Je badkamer een design uitstraling geven

Je badkamer een design uitstraling geven

Door bouwsuper
Je badkamer een design uitstraling geven

Het inrichten van een badkamer lijkt een makkelijke klus, maar heeft stiekem toch meer elementen om goed over na te denken dan je wellicht zou verwachten. Zeker wanneer je jouw badkamer een moderne design uitstraling wilt geven, is het goed om een aantal doordachte keuzes te maken. Deze tips brengen je vast op de goede weg!

1. Een neutrale basis

Wat je wensen qua stijl en inrichting ook zijn: begin met een neutrale basis. Kies een hoofdkleur (vaak wit of grijs) en zorg dat zo’n 80% van de badkamer in deze stijl is. Een neutrale basis geeft je de mogelijkheid om creatieve uitstapjes te maken met specifieke meubelstukken of accessoires. Daarnaast zorgt een neutrale basis ervoor dat je badkamer er jaar na jaar modern uit blijft zien: wat de trend van dat moment ook is.

2. Kies de juiste meubelstukken

Een design badkamer vraagt natuurlijk om specifieke items. Denk bijvoorbeeld aan een design radiator badkamer om de standaard radiator te vervangen. De standaard toiletpot mag ook gerust vervangen worden door een wat modernere variant (een toilet welke je aan de muur hangt bijvoorbeeld). Kijk ook goed naar de details wanneer het om de inrichting en aanschaf van meubelstukken en accessoires gaat. Een mooie stortdouche ziet er bijvoorbeeld een stuk strakker en moderner uit dan de standaard douchekop.

3. Integreer wat leuke design items

Integreer wat leuke design items

Wanneer de basis staat en je de juiste meubelstukken uitgekozen hebt, kun je wat creatieve uitstapjes maken en op zoek naar leuke design items en accessoires. Deze items zijn makkelijk te vervangen, kunnen met de trends aangepast worden én geven je moderne badkamer net dat beetje extra design uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een uitbundig grote spiegel, een grote vaas in een knalkleur, een speciaal handdoekenrek of een aantal super hippe wandlampen. De kleinste items kunnen je moderne badkamer al een totaal andere uitstraling geven!

4. Breng een accentwand aan

Hoewel het verstandig is om een groot deel van je badkamer in een moderne, neutrale stijl te houden, betekent dit niet dat je niets creatiefs mag doen. Kies gerust een wand uit om je creatieve design-ideeën op uit te oefenen. Een accentwand geeft de moderne badkamer namelijk een geweldige design uitstraling! Je kunt de wand speciaal maken door er een mooi behang tegenaan te plakken, het met verf een knalkleurtje te geven of er speciale design tegels tegen te installeren.

Wat heb jij gedaan om jouw standaard badkamer een echte design uitstraling te geven?

Related Posts