Home Klustips Veiligheid- en tekstborden op de bouw

Veiligheid- en tekstborden op de bouw

Door bouwsuper

Symbolen- en tekstborden op de bouw
Op een bouwplaats is het werk nog in de productiefase. Overal liggen materialen en zijn er verradelijke dieptes of uitsteeksels. Een ongeluk zit zodoende in een klein hoekje. De belangrijkste verplichtingen van de bezoeker en werknemer worden daarom direct bij de ingang van de bouwplaats al standaard aangegeven met veiligheidsborden.

Bij de beveiliging van bouwprojecten met borden wordt voornamelijk gebruikt gemaakt van afbeeldingen eventueel aangevuld met tekst. Symbolen zijn vaak doeltreffender dan tekst omdat iedereen met een blik op het bord de boodschap direct begrijpt. Bij calamiteiten vinden daardoor ook anderstaligen redelijk eenvoudig de weg naar een verzamelplaats.

Borden en plakletters
Het meest zien we tegenwoordig borden van trespa en plakstickers. Deze materialen roesten of verweren niet, zijn eenvoudig te vervangen en hebben een gunstige prijs-productverhouding. Internetsites die waarschuwingsborden aanbieden hebben alles in huis wat er nodig is voor een complete signalering op de bouwplaats. Van het welbekende ‘verboden toegang’ bordje tot regels voor de BHV’ers, waarschuwingen en de locatieaanduiding van blusmiddelen. Naast de mogelijkheid de verplichte veiligheidsborden te laten drukken kunnen er meteen op elk gewenst formaat plakletters, symbolen en deurbordjes voor andere boodschappen bijbesteld worden.

Voorkomen is beter dan genezen
Samen met de mobiele beveiliging zijn de signaleringsborden een must op elke bouwplaats. Niet alleen uit menselijk oogpunt maar ook bij de wet zijn we verplicht op een locatie waar gewerkt wordt de gevaren en de belangrijkste verplichtingen duidelijk aan te geven. Via internet waarschuwingsborden laten drukken is nu een fluitje van een cent. Online bestelt u makkelijk het hele arsenaal aan gevaren- meldings- en bewegwijzeringsborden voor elke willekeurige bouwplaats. Veiligheid is een belangrijk punt op elke werkplek. Door duidelijk te zijn met uw waarschuwingsborden zet u de eerste stap naar een veilige werkplaats.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.